Planering inför nästa år

Sitter för tillfället i förhandlingar med ett flertal olika företag om diverse guide uppdrag nästa år. Har som ni kanske vet tidigare guidat i Kanada, Alska, Norge och självklart Sydafrika och nu har jag fått förfrågningar från flera håll inför kommande säsong. Så vad väljer man och hur ska man få allt att klaffa?
Även om det är jättekul och smickrande att bli tillfrågad så hatar jag den här perioden när man ska ha is i magen, sätta ett pris på sina tjänster och sälja sig själv.
Sen blir det nästan aldrig som man planerat i vilket fall som helst och oftast hamnar jag på platser och turer som jag inte alls hade planerat medans andra uppdrag som verkade självklara, ställs in etc. Är på sätt och vis en del av tjusningen med mitt yrke men ibland också frustrerande när man som jag behöver planera ett år innan för att få ihop det med företaget och framförallt planera mina egna gruppresor som jag kommer ha i Sydafrika nästa år.

Men jag får väl helt enkelt ha lite tålamod i år igen och det brukar ju lösa sig tillslut. Guidningen är en självklarhet i mitt liv och ett av världens roligaste yrken så visst vill jag göra ett par turer iallafall..Sen om det blir i Norge, Sydafrika, Kenya, Egypten el Kanada återstår att se…

To be continued…

(Visited 51 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.