Oudtshoorn- grottor, strutsar, vin och öken landskap

Kör man från vindistrikten utanför Kapstaden längs den otroligt vackra vägen R62, så kommer man så småningom fram till staden Oudtshoorn. Världens längsta vinrutt R62 är värt ett eget inlägg så kommer skriva om detta senare under veckan men Oudtshoorn är också helt klart ett område att besöka. Perfekt stopp på väg till Garden Route.
Staden ligger i det som kallas: Lilla Karoo, ett halvöken område omringat av flera mindre bergskedjor som Outeniqua bergen och Swartsberg. Det torra klimatet och de öppna vidderna påminner lite om Australiens outback och när man först kommer in i Lilla Karoo förundras man över hur något över huvudtaget kan växa här.
Men det gör det.

Och ett djur som verkar stortrivas i dessa förhållanden är strutsen.
I slutet av 1800 talet blev nämligen Oudtshoorn känt för just detta. Strutsfjädar var på modet och var mer värt än guld i sin vikt så det var många av struts baronerna som blev rika i princip över en natt.
För pengarna man tjänade, byggdes stora “palats” som finns kvar än idag och även om fjäder industrin kollapsade under första världskriget, är struts uppfödning återigen stort. Idag är det framför allt köttet man är ute efter men självklart också lädret, som är bland det dyraste i världen.

Safari Ostrich Farm kan man få en guidad tur och lära sig mer om dessa fascinerande djur.
Ca 30 km utanför Oudtshoorn ligger de berömda kalkstensgrottorna: Cango Caves och för familjen med mindre barn är Cango Wildlife Ranch i utkanten av staden, ett måste. Eller besök Meerkat Magic.
Prova på Mountainbike eller vandra i bergen. Avnjut en picknick vid vackra vattenfallet: Rust En Vrede.
Ja, man kan gott och väl spendera 2-3 nätter i området.
För boende rekommenderar jag något av dessa ställen:
(Visited 396 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
2 comments on “Oudtshoorn- grottor, strutsar, vin och öken landskap
  1. Anonym skriver:

    ååh jag var där när jag var i sydafrika i julas, vi prövade på cango caves, men den lite äventyrligare varianten, haha och var typ fast i en grotta 7 meter ner, fett coolt! får tillbaka massa minnen när jag läser din blogg. vill så gärna tillbaka. Kan tänka mig vilken stämning det är där nu, jag var i kapstaden när grupperna lottades ut, och jäävlar vilken underbar stämming det var!! Folket var ett!

  2. Christoffer skriver:

    Tack för tipsen på sidan! Har uppdaterat det nu. // Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.