Fotbolls-feber i Sydafrika!

Fått massa mail och uppdateringar på facebook som skvallrar om fotbolls-feber i Sydafrika.

Och just nu önskar jag självklart att jag var på plats även om jag för längesedan tog beslutet att följa festen här i Sverige…
Bafana Bafana, som sydafrikas landslag kallas, kan om man ska tro vänskapsmatchernas resultat innan turneringen, kanske skrälla, och jag kan bara föreställa mig vilken stämning det kommer vara runt om i landet när det hela sätter igång…
Förberedelserna har pågått under många år och nu kommer hela världens blickar riktas mot

Sydafrika. Kommer de klara av det?
Skeptikerna har varit många och jag måste erkänna att jag själv många ggr undrat hur detta kommer fungera när landet tidigare kämpat med så många grundläggande problem som saknad av allmänna transport medel, brottslighet, dålig elförsörjning m.m
Men jag tror och hoppas på stor succé och kommer naturligtvis försöka hålla mig så uppdaterad det bara går.
Första matchen spelas på fredag och då är det värdlandet Sydafrika som tar sig an Mexico, men redan på torsdagen firar man det hela med en stor invigningskoncert där stora artister som Shakira, Alicia Keys, Black Eyed Peas mfl kommer medverka. Denna koncert sänds på SVT24 kl 20.00.
Nelson Mandela har trots svag hälsa lovat att han kommer närvara vid öppningsmatchen och i flera månader har folk tränat på “Diski dansen” runt om i landet. Vuvuzelorna kommer tuta och visst fan kommer fotbolls-VM bli, om inte en total succé runt om i världen, en stor jäkla folkfest och något hela denna generation sydafrikaner kommer minnas resten av livet.
Feel it! It’s here!
(Visited 72 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.