Det händer alltid massa spännande saker bland Kapstadens restauranger och så här på Sydafrikanska våren brukar det alltid vara lite extra mycket liv och rörelse. Personal som byter jobb, vissa restauranger som inte klarat den tuffa konkurrensen som är under vintern och får stänga, men också en hel del nya restauranger som öppnar.
Just nu handlar “talk of the town” om de här nya restaurangerna som alla ska öppna inom kort:
Protegé- Hotellet Le Quartiers Francis i Franschhoek har sedan tidigare den omåttligt populära fine dining restaurangen: Petite La Colombe som är en lillasyster till originalet i Constantia vindistrikt. Nu öppnar samma krögare: Scott Kirton upp en ny restaurang i samma hotell. Med en avslappnad atmosfär och vad man kallar “casual eatery” hoppas man på ännu en succé. Restaurangen kommer även servera frukost för hotellgästerna och är därför öppen hela dagen.
The Roundhouse, Camps Bay
Salsify-Har väl inte undgått någon att superkocken Luke Dale Roberts med restauranger som The Test Kitchen, Pot Luck Club och Shortmarket Club ska öppna upp ytterligare en restaurang? Denna fine dining restaurang ligger på ovanvåningen av den ikoniska byggnaden Roundhouse som ligger högt upp på berget med utsikt ner mot Camps Bay. Öppet för lunch och middag tis-lör och bokningarna öppnar den 1 varje månad för en månad framåt. Just nu verkar det fortfarande finnas några lediga bord kvar för november…
Nya restaurangen Fyn mitt i Kapstadens centrum, bild lånad från Eat Out.
Fyn Restaurant- En annan personlig favorit för mig är kocken Peter Tempelhoff som huserat på Greenhouse Restaurant under många år. Det är i mitt tycke, (tillsammans med La Colombe) en av de bästa fine dining upplevelserna man kan få i Kapstaden. Han ska öppna en egen restaurang mitt inne i centrala Kapstaden, vid Speaker´s Corner. Denna restaurang med takterass kommer vara Manhattan-inspirerad och även om Tempelhoff inte avslöjat menyn el speciellt många andra detaljer än, är jag säker på att det kommer bli ett ställe att besöka.
Med sig har han Ashley Moss, tidigare Head Chef från Greenhouse, samt för Front of House har han fått med sig Jennifer Hugé som jobbat på La Colombe i mer än 10 år.
Man kan registrera sig på hemsidan nu för att få information om när bokningarna öppnar.
Lämna ett svar