Jaspers vänner- uppdatering

Imorgon fyller jag år. Ingen jämn födelsedag och inget som jag kommer fira något nämnvärt…MEN…några dagar innan man fyller år så poppar det upp en avisering på Facebook som undrar om det finns någon hjälporganisation man vill skapa en insamling för i samband med sin födelsedag.

En jättebra idé och jag har själv bidragit när familj och vänner fyllt år, så när aviseringen dök upp, kände jag att det skulle vara fint att skapa en insamling för Jasper och hans familj.

För er som är nya här på bloggen och inte känner till Japser och hans historia, finns alla inlägg om detta samlade HÄR.

Men när jag tittade närmare på de avgifter och kostnader som Facebook tar ut för att hantera bidragen som kommit in, så ångrade jag mig. Det är inga stora summor det handlar om men jag vet ju sen tidigare att ni som läser den här bloggen, alltid är fantastiska på att stötta och hjälpa till när vi har haft insamlingar förr, så tycker vi lika gärna kan fortsätta så.

Vet att ni är många som följer våra uppdateringar om Jasper och eftersom det varit lite tyst överlag här på bloggen , så har jag heller inte hunnit skriva om mitt senaste besök.

I mars när jag var nere i Sydafrika, åkte jag till Boulders Beach där Jasper sitter och säljer sin “wire art” för att ge Jasper en mobiltelefon som vi köpt till honom. Den han hade sedan tidigare var trasig och vi hade svårt att hålla kontakten.

Han blev sååå glad och nu hörs vi med jämna mellanrum på messenger och vi fyller på hans konto så att han alltid ska ha pengar och data på telefonen. Känns extra viktigt ifall Phanuel blir akut sjuk el att de av någon annan anledning behöver vår hjälp.

Så här ser det ut där Jasper sitter och jobbar. Han berättar ofta om folk som läst om honom på den här bloggen och som kommit fram och hälsat och vad glad det gör honom. Så om ni åker för att titta på pingvinerna, säg hej till Jasper vettja!

Han sitter vid Boulders Beach Lodge & Restaurant som ligger längst ned på den vägen som går ner vid golfbanan, (Man struntar alltså i första skylten om pingvinerna om man kommer från Simon´s Town utan svänger ner till vänster lite längre fram) . Har man parkerat nere vid Seaforth restaurangen som är den officiella parkeringen för pingvinerna  och går till ingången för pingvinerna så kan man fortsätta promenera rakt fram, förbi ingången och gå några hundra meter på en plankgång så kommer man fram till lodgen och restaurangen där Jasper sitter. Vid slutet av plankgången finns dessutom grinden in till den populära badstrand som finns.

Om några veckor är det dags för oss att åka ner till Sydafrika igen och nu har jag frågat Jasper vad han och familjen behöver i klädväg. Vi har inte möjlighet att ta med hur mycket som helst, men en resväska ska vi nog kunna fylla tänkte vi och nu har jag fått storlekar m.m som jag kommer be folk i vår omgivning bidra med.

Jag har också en lös tanke om hur kunder som vill ta med saker ner när de reser, ska kunna bidra på ett bra sätt men måste fundera lite mer på logistiken kring detta. Vill man bidra med något konkret när man reser ner så kan jag t. ex. rekommendera Pack for a Purpose

Eftersom det är svårt att få ner grejer, så är det vi kan hjälpa till med på plats, som kommer till mest nytta för familjen.

Vi brukar alltid storhandla mat och vi fokuserar extra mycket på att köpa det som behövs till Phanuels vård. Som jag nämnt flera ggr tidigare så kostar hans blöjor nästan R100 paketet!

Phanuel fyller dessutom 14 år nu i slutet av oktober, så vi vill kunna fira honom när vi kommer ner, och hitta på något med familjen.

Vi har fortfarande inte övergett tanken på att vi ska kunna ordna ett bättre boende till familjen och vi kommer förhoppningsvis ha mer information om detta efter denna resan då jag ska prata med mäklare och jurist.

Vill man vara med och hjälpa till med pengar till blöjor för Phanuel + andra saker som familjen behöver , så skulle det uppskattas enormt och vara till stor hjälp!

För oss är det är viktigt att inte bara ge, utan att den som får något, ska känna att man själv påverkat (“Nothing is for free”) och vi vet att Jasper tycker det är jobbigt att få utan att kunna betala tillbaka så därför har vi kommit överens om att alla som donerar 100kr el mer, får en liten elefant-nyckelring som Marian och Jasper gjort- hemskickad. (Om man vill dvs).

För donationer så kan man antingen swisha pengar till: 076 26 36 685 el sätta in på konto: 1141 2062292 och använd då Jasper som referens. Inga summor är för små, och varje krona gör skillnad.

Vill man ha nyckelringen så är det bara att skicka ett sms med er adress till 076 26 36685 och referera till donationen man gjort, så kommer elefanten på posten inom kort 🙂

Och ni som bokar en resa genom oss på Sydafrikaexperten, är automatiskt med och bidrar genom att vi lägger 100kr från varje bokning till olika projekt, såsom Japser och hans familj.

Stort tack på förhand och era bidrag är det bästa jag kan önska mig på min födelsedag!

 

(Visited 226 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.