Boka aktiviteter i Kapstaden

I Kapstaden behöver man knappast gå sysslolös och det finns ett helt fantastiskt utbud av aktiviteter att välja mellan. Ett ganska nytt och enkelt sätt att boka aktiviteter i Kapstaden, men även andra städer över hela världen, är Get Your Guide. 

Kapstaden

Detta är en sida där olika arrangörer och företag kan annonsera sina guidade turer och aktiviteter. Bara i Kapstaden finns mer än 200 olika produkter att boka.

Efter turen kan man som kund skriva en recension om den aktivitet man precis varit på och recensionerna gör det lättare för andra kunder att sålla bland de olika researrangörerna.

Man bokar och betalar enkelt online men tycker man det är svårt att boka el helt enkelt vill ha hjälp att välja tur, så kan jag och mina kollegor hjälpa till att göra bokningen åt er. Kostar inget extra för er som kund men vi som agent får en liten provision från företaget som ni bokar.

Jag har kikat lite bland företagen som finns representerade och det är välkända, stora researrangörer som vi själva använt tidigare så man kan känna sig trygg när man bokar.

Populära aktiviteter som Taffelberget, sightseeingbussen och dagsutflykter till godahoppsudden är självklart med, men det finns också lite annorlunda uflykter som att cykla i Constantia vindistrikt, eller åka med på en guidad tur där man besöker flera kvällsmarknader.

Här har jag valt ut några olika produkter som jag tycker känns självklara att man ska försöka inkludera under sitt besök i Kapstaden:

Kåkstadstur– halvdag- Anordnas av Camissa Tours som jag själv använt och bokat i mer än 10 år nu. På söndagar inkluderas även ett kort besök i en lokal kyrka där man får se och lyssna på deras söndagsgudstjänst och vill man med på denna så ska man boka deras Gospeltour. 

Hop On-Hop Off Bussen– Klockrent sätt att ta sig runt och utforska staden. Finns flera olika linjer, som kör i lite olika områden så personligen tycker jag att 2-dagars biljetten är bäst så kan man åka i de centrala delarna ena dagen, och sedan utforska Kirtstenbosch botaniska trädgård, samt vingårdarna i Constantia, den andra dagen.

Kryssning i solnedgången– Åk ut till havs och avnjut ett glas bubbel i solnedgången med Taffelberget och Waterfront i bakgrunden.

Lion´s Head sunset hike– Att vandra upp till Lion´s Head och titta på solnedgången är ett annat måste och vill man göra det enkelt för sig så bokar man in sig på denna guidade tur där man får skjuts till och från sitt boende och en guide som visar vägen. Perfekt aktivitet för hela familjen.

Guidad vintur till vindistrikten- Klassisk vintur där man oftast besöker både Stellenbosch och Franschhoek vindistrikt.

Guidad tur till Godahoppsudden- Också en klassiker där man besöker Cape point och godahoppsudden, samt ett besök vid Boulders pingvniner. Privat tur med egen guide.

För fler tips om aktiviteter i Kapstaden, rekommenderar jag er att läsa det HÄR inlägget som var med i förra årets adventskalender som jag brukar ha här på bloggen.

(Visited 321 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.