Lucka 1- Minnas Julkalender är tillbaka

I år tänkte jag inte ha någon “adventskalender” här på bloggen, eftersom jag med två små barn och numera också två företag (mer om detta längre ned), helt enkelt har svårt att hitta tid att blogga… Men då tyckte Fredric att jag skulle be om hjälp från våra underbara kunder och läsare så i år kommer vi helt enkelt ha en adventskalender, med en twist!

Tanken är att vi kommer varva vanliga “luckor” där jag tipsar om diverse saker, med luckor som ni läsare bidrar med. Jag har kontaktat några av våra stammisar som rest med oss ett flertal ggr och flera av dem har visat intresse för att bidra med några bilder och sina bästa Sydafrika-minnen så det här tror jag kommer bli riktigt kul!

Vill du också vara med i en lucka? Mejla mig på minna@sydafrikaexperten.se 

Det kan vara ett speciellt minne, att ni vill tipsa om en restaurang, en aktivitet, ett boende…ja, vad som helst! Har ni en bild som ni är extra nöjda med som ni vill dela med er av…skicka den!

Tanken med julkalendern är att man varje dag fram till jul ska kunna inspireras och läsa något nytt om Sydafrika.

Vill man läsa tidigare julkalendrar så har jag samlat alla dessa HÄR. 

I dagens lucka tänkte jag ge en kort uppdatering från oss och sen kör vi på med vanliga luckor imorgon!

Så vad har cirkus Nilivaara-Möller gjort under året som gått?

Senaste 6 månaderna har varit minst sagt hektiska för oss efter att vi i juni köpte ett nytt bolag som det varit en del att fixa med så här i början.

Bolaget heter HCK Produkter AB och vi tillverkar skötbord för personer med funktionsnedsättning. Bolaget i sig har funnits i mer än 20 år, och under de senaste 7 åren har min bror och pappa drivit bolaget.

Fredric har under senaste 18 månaderna el så, hjälpt till med tillverkningen och varit den som skruvat och monterat ihop borden. Något som han trivts väldigt bra med.

Så när min bror fick ett bud från ett konkurrerande företag som ville köpa HCK Produkter, tog vi beslutet att matcha deras bud…och på den vägen är det. Borden säljs i första hand till landsting och skolor, men också en del privatpersoner.

Det är extremt roligt att få lära sig en helt ny bransch och kul för Fredric att ha en “egen bebis”. Jag finns bara med i bakgrunden och hjälper till med det administrativa.

Sydafrikaexperten då?

Jo, det är full rulle och vi är ett fantastiskt gäng på fyra personer.

Alla jobbar hemifrån och kan på så sätt styra sina arbetstider osv själva. Jag och min kollega Therese, är baserade i Sverige, medan Ursula och Madelen finns på plats i Kapstaden.

Just nu njuter jag och familjen av lite ledig tid nere i Kapstaden. Vi har varit här i 5 veckor och för min del har det varit mestadels jobb, medan Fredric och killarna har haft sällskap av barnens farmor och farfar, samt andra medlemmar ur släkten och vi är så tacksamma för den kvalitetstiden!

Jag och Fredric har dessutom varit iväg på safari i Madikwe, som jag definitivt kommer skriva om här på bloggen!

Om lite drygt en vecka åker vi hem till Sverige igen och det känns faktiskt helt ok. Vi saknar livet i Sydafrika ibland men så länge vi kan åka ner med jämna mellanrum, känns Sverige som det bättre alternativet för oss just nu.

(Visited 207 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.