Natures Valley- Garden Route

Här kommer ett litet tips på en riktig pärla längs Garden Route, nämligen Natures Valley.

Detta lilla område ligger mellan Plettenberg Bay och Tsitsikamma och kan stolt skryta med en av sydafrikas absolut vackraste stränder. Och det bästa av allt är att det inte är så många som känner till det så oftast kan man promenera längs den milslånga stranden helt själv utan en levande själ så långt ögat når.

När man kör ner från N2 får man dessutom se den riktiga urskogen som bidragit till varför området kallas just Garden Route. Sydafrika har endast 1 % skog och tyvärr är många av de riktigt gamla träden borta men här kan man alltså se imponerande yellow wood, stink wood, black wood m.m. och håll utkik efter den vackra Knysna Lourien. En klargrön fågel med rött under vingarna. Det känns lite som om man befinner sig i en tät regnskog av något slag.

I Natures valley finns framförallt privata hus att hyra som ju är perfekt om man reser i ett större sällskap men för den som hellre vill bli ompysslad finns ett supermysigt hotell som heter Plateau Country House och som drivs av Cornelis och hans fru Karyn.
Cornelis spenderade 1 år i Finland som utbytesstudent när han var yngre och blev så frälst i bastu badande så när de byggde hotellet för några år sedan, bestämde han att varje badrum skulle ha privat bastu.

Detta är perfekta stället för avkoppling men ändå med många aktiviteter nära tills hands.
(Visited 181 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
One comment on “Natures Valley- Garden Route
  1. Karin skriver:

    hej!
    oh vad glad jag blev att jag hittade din blogg; min gubbe ar sydafrikan och vi har pratat om att bo dar lite langre om nagot ar eller sa sa det ar trevligt att hora nagon annans perspektiv.

    i'll be back!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.