Förslag på hotell paket i Sydafrika

Nu har vi således kommit igång med företaget nere i Sydafrika: Travel South Africa och första bokningarna är klara 🙂

För att ge er ett hum om hur ett Hotell paket kan se ut tänkte jag tipsa om en passande rutt som inkl Kapstaden, Garden Route, Safari och vindistrikten.
För att hinna med allt detta så rekommenderar jag att man har minst 2 veckor på sig, helst ca 13-14 dagar i landet.

så här har ni Minnas klassiker:

Dag 1-3 Ankomst till Kapstaden- ni checkar in på ert centrala hotell/guesthouse där ni bor 3 nätter. Ta sightseeing bussen runt stan, linbana upp till Table Mountain, käka lunch i Camps Bay, besök shoppingområdet Waterfront, ta en guidad tur till en kåkstad, besök akvariet, frossa i skaldjur på panama jacks m.m

Dag 4 & 5: Nu kör ni ner mot Kaphalvön där ni bor 2 nätter. Kör den vackra Chapman’s peak vägen, Besök pingvinerna vid Boulders, ta kort vid afrikas sydvästligaste udde, ta ett dopp i det uppfriskande vattnet vid False Bay, besök trevliga restauranger, rid längs den 8 km långa Nordhoek beach och mycket, mycket mer.

Dag 6 & 7- Nu är det dags att bege sig till Garden Route där ert första stopp blir i den populära staden Knysna. Besök natur reservatet Featherbed, prova de lokala ostronen, lite shopping, vandringar, fantastiska restauranger etc

Dag 8 & 9- Safari! Ni kör mot Addo National Park där ni bor på ett lyxigt guesthouse i närheten av parken och väljer sedan själva om ni vill köra runt i parken på egen hand el boka in er på en anordnad “game drive”.

Dag 10 & 11- dags att vända tillbaks mot kapstaden och sista stoppet längs Garden Route blir i Wilderness, en mysig liten by med milslånga stränder och massa spännande äventyrsaktiviteter som kloofing, absailing, hästridning och surfing.

Dag 12 & 13- Nu kör ni världens längsta vinrutt: R62 och avslutar er resa i vindistrikten och närmare bestämt Stellenbosch, där ni bor på en liten boutique vingård.

Dag 14- Dags att lämna Sydafrika för denna gången 🙁

Detta är i mitt tycke en passande rutt för den som vill hinna med mycket på 2 veckor.

Ett hotell paket som detta på 3-4 stjärniga Guesthouses och hotell kostar från ca Zar 6300.00 per person.

Har man däremot ytterligare tid så skulle jag definitivt förlänga med en natt nere på Kaphalvön och i Wilderness för att slippa stressa.

Vill man ha hjälp att sätta ihop en liknande rutt så kan man maila mig på:

info@sydafrikaexperten.se
(Visited 38 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
One comment on “Förslag på hotell paket i Sydafrika
  1. Christoffer skriver:

    Jag är alldeles nyss hemkommen från nästan exakt den här rutten (som jag självklart fick tipsad från Minna) och kan hålla med om att det är en mycket, mycket bra tur.

    Personligen är jag lite mer förtjust i småstäder så jag tog mindre tid i Kapstaden och mer tid på Garden route.

    Gillar man djur kan Hermanus och Oudtshoorn vara värda att titta på under Garden route-resan även om de ligger 1 h "bort från rutten".

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.