Mysigt B&B i Johannesburg

Många som reser till Sydafrika, väljer att undvika Johannesburg helt och hållet. Staden har fått extremt dåligt rykte och man hör den ena skräckstoryn efter den andra.

Riktigt så hemsk tycker jag personligen inte att Joburg är, men för en turist så finns det helt enkelt inte så jättemycket att se och göra. Johannesburg är sydafrikas finansiella “hub”..Det är här alla större företag och banker har sina huvudkontor och många Sydafrikaner flyttar dit för att det finns fler högavlönade jobb där.

Som turist räcker ofta 1-2 nätter i Johannesburg och detta blir ofta i samband med en flygresa, el till och från Safari.  Många väljer då att bo nära flygplatsen, men vill man få en lite mer positiv bild av Johannesburg så rekommenderar jag att man bor några nätter hos http://www.lizatlancaster.co.za/

Liz är en god vän till Ryan, en sydafrikansk kille som jag pluggade ihop med i Australien för mer än 10 år sedan.
 För ca 5 år sedan så bodde jag för första gången hos Liz under min allra första resa till Johannesburg och redan då slogs jag av hur mysigt deras B&B var och hur det inte alls stämde in med föreställningarna jag hade om Johannesburg.

Detta B&B ligger i ett trevligt område som kallas för Rosebank och i närheten finns flera bra restauranger, shopping center osv.

Frukosten är rent av lyxig och rummen har allt man behöver. (De flesta med egen liten kokvrå).

Personalen är helt fantastisk och det är lätt att ordna med transfers, guidade dagsutflykter m.m och detta till bra priser.

Och nyligen när jag kollade på tripadvisor såg jag att det toppar listan som nr 1 av alla B&B i Johannesburg och jag är inte förvånad!

Pris: Från R375 per person.

(Visited 104 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.