Svenska vänskapsföreningen i Sydafrika

När jag först flyttade till Sydafrika så varken umgicks jag el visste om att det fanns hur många svenskar som helst i Kapstaden området…

Jag trodde det var mest “svalor”, alltså folk som pensionerat sig och spenderar vintrarna här nere..Inget fel i det, överhuvudtaget, men är man 27 år gammal som nyinflyttad i Kapstaden så är kanske inte onsdags-Boule el fredags-golf ihop med ett gäng pensionärer det första man tänker på…

Nu fem år senare inser jag vad nonchalant jag var.

Jag har alltid levt lite med mottot ” vill jag umgås med svenskar så hade jag bott kvar i Sverige” . Och nästan varit lite anti-Sverige…

Och det håller jag till en viss del fast vid. Bara för att man är svensk så betyder det inte att man kommer gilla varandra. Lika lite som att bara för att man jobbar inom IT el säg inom resebranchen, kommer klicka och ha massor att prata om…Vi är alla olika.

Men idag har jag träffat ett gäng supertrevliga svenskar genom den nystartade vänskapsföreningen och det är hur spännande som helst att höra hur någon hamnade här, vad de jobbar med, hur funkade det med deras visumansökningar, vilka problem brottas dem med osv…

Nu glömde jag självklart kameran (helt hopplös på det där med att fota) men jag är säker på att Gabriella som tillsammans med Sofia (som startade föreningen) gjort ett hästjobb för att få träffen att fungera, kommer lägga upp foton på sin blogg.

Om jag förstått det rätt så är syftet med föreningen att det ska kunna vara en plattform för alla oss här nere till att träffas, utbyta tankar och idéer, kunna hjälpa ny-nedflyttade familjer med tips och råd och fungera som ett bollplank helt enkelt.. “Svalor” el “året-runt boende”..skitsamma

Och jag gillar´t!

Vi hade verkligen en supertrevlig eftermiddag och ser fram mot att se vart detta leder.

Idag var vi ett 50-tal svenskar i alla åldrar och med helt olika bakgrund och historia..Om ett år tror jag vi är det dubbla!

 För vem vill inte bo i Sydafrika..?

(Visited 251 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.