Mördade svenskan i Kapstaden

Många av er har säkert läst i tidningarna om svenskan och hennes brittiske man som var på smekmånad i Sydafrika och i helgen kapades deras buss de färdades i och hon sköts till döds.

Fruktansvärt att sånt överhuvudtaget händer och jag kan tänka mig att många som planerar sin resa till Sydafrika, känner sig oroliga.
MEN jag bara måste påminna alla att även om Sydafrika har bland världens högsta mordstatistik så sker majoriteten av dessa brott i kåkstäderna, och så även det som hände i helgen, där man som turist vanligtvis inte befinner sig kl 23.00 en lördagkväll…

Ska man besöka kåkstäderna så gör man det med en erfaren guide, under dagtid. Punkt slut.

Hoppas verkligen att det hemska som hände i helgen inte kommer avskräcka andra från att besöka Kapstaden. Jag kan bara dra från mina egna erfarenheter som en guide som haft hand om hundratals gäster här nere att under de senaste 4 åren har jag varit med om 3-4 fall där folk råkat ut för ficktjuvar eller fått sina kreditkort kapade i bankomaterna… Själv blev jag rånad på en öppen gata i Vancouver för några år sedan…

I Kanada.

Det kan hända vart som helst.

(Visited 86 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
2 comments on “Mördade svenskan i Kapstaden
  1. Anonym skriver:

    är det tryggt för turister att köra på egen hand från johannesburg till kruger parken?

  2. admin skriver:

    Jag har massor med kunder som kör den sträckan och aldrig varit med om några problem men se till att ni kör under dagtid och att ni inte snurrar runt i områden ni inte känner till. Alltså bäst om man kör direkt från flygplatsen ut på motorvägen mot Nelspruit.
    Sydafrika har jättefina vägar och är ett fantastiskt land att bila runt i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.