Home affairs…part 3

I går morse åkte vi tillbaka till Home Affairs för tredje gången och denna gången tog de åtminstone emot min ansökan. Verkligen på tiden eftersom mitt andra visum går ut vilken dag som helst.

Så nu gäller det att hålla tummarna för att de också godkänner min ansökan men har en känsla av att detta inte på långa vägar var sista besöket till HA. Håller med min kompis K som sa: “Home Affairs är en svordom i mitt ordförråd”. Hate it with a passion!

Att det ska vara så himla krångligt att få stanna i ett land som man älskar?
Men med lite tålamod och massa papperskyfflande fram och tillbaka, hoppas jag ha allting fixat så småningom..

Dagarna efter min studieresa till KwaZulu Natal har varit fyllda av jobb. Vi har bl a haft Y som hyrt vårt gästrum och i torsdags tog vi med henne till vindistrikten.

Vi besökte bl a Uva Mira, en liten gård på hög altitud och fantastisk utsikt över Helderberg dalen. Uva Mira är mest kända för sina Chardonnay viner men jag gillar även deras Syrah, som tyvärr redan var slutsåld 🙁 Ja, ja..får väl börja leta efter den i vinbutikerna istället.

Lunch käkade vi i Franschhoek på Klein Genot, som förutom en bra restuarang även har ett Spa hotell. Tydligen kommer de byta ägare om några veckor så får väl se vilka förändringar de tänkt införa.
Och när man är i Franschhoek, får man inte missa ett besök på Boutenhoutskloof så vårt sista stopp för dagen blev här och jag passade på att köpa med mig några flaskor av deras nysläppta 2009 Chocolate Block. Lite ungt fortfarande men visar stor potential tycker jag..
(Visited 83 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,
One comment on “Home affairs…part 3
  1. Roy skriver:

    Hej Minna,

    I know what you mean,most immegrants to Sweden really have a though time to get visas as well. I had to go back to SA and apply from there (it only took 4 months to arrange, i almost lost my job in Sweden waiting for the result)!;/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.