Mobiltelefon i Sydafrika

Får många mail från folk som undrar om det är lätt att skaffa kontantkort när man kommer ner till Sydafrika?

Tidigare var det lätt som en plätt. Man köpte ett SIM kort i nästan vilken affär som helst och sedan var det bara att köpa “airtime” och börja ringa. Och det bästa av allt är att SIM korten bara kostar ca R2.00 styck!

Nu har de däremot börjat med något som kallas för RICA registrering där de måste se pass el ID och för sydafrikaner behöver de även en “proof of address” dvs en räkning el bankutdrag med sitt namn och adress på.

Detta har krånglat till det för många eftersom det inte är alls säkert att man får några räkningar hem eller ens har ett bankkonto. (Elen betalar många i förväg som “top up”, man köper el precis som man fyller på ett mobil kontantkort hemma).

Har haft några kunder som haft problem att köpa kontantkort pågrund av ovanstående krav men idag köpte jag några SIM kort till kunder som är på väg ner och då sa killen i disken att har man ett utländskt pass så ska det räcka för RICA.

Kan ju vara bra att veta. Så se till att ni har passet med så ska det alltså inte vara några problem. Finns flera operatörer att välja mellan som exempelvis: Vodacom och MTN

(Visited 719 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
2 comments on “Mobiltelefon i Sydafrika
  1. Janne skriver:

    Vi hyrde ett SIM-kort. Det fungerade utmärkt. Hämtade på flygplatsen i Kapstaden och lämnade på flygplatsen i Jo'burg.

  2. admin skriver:

    Ja så kan man ju också göra 🙂 Vad kostade det?

    Annars kostar ju ett SIM kort bara 2 spänn så har man tid så tar det inte många minuter att registrera…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.