Fredags-date

Ikväll var det dags för veckans date för mig och Fredric. Vi försöker hålla hårt på att jag ska ta en kväll/dag ledigt i veckan då vi gör något kul ihop och inte pratar jobb. Faktiskt svårare än man tror men oerhört viktigt.

Jag älskar våra dejter!

Ikväll blev det middag och bio. Såg “The Social Network” som jag tyckte var helt ok. Handlar som de flesta säkert redan vet, om hur facebook kom till och tvisten mellan grundarna…

Ännu mer ok tyckte jag att kostnaden för vår fredagskväll blev. Middag för 2 + bio kostade allt som allt ca 200 spänn!

Även om jag bott här i 4 år, så blir jag emellanåt så himla glad över de låga priserna!

På tal om något helt annat…Other side of the coin…

I eftermiddags var vi som sagt till Masiphumelele för att prata med lite olika folk om vad man skulle kunna göra för att hjälpa till. Dels behöver dagiset en del grejor och sen pratade vi med Evelyn, en äldre dam som jobbar som dagmamma i en barack lite längre bort. Hon har hand om ett 10-tal småbarn upp till 2 år gamla men har bara 3 skruttiga spjälsängar. Så nu blir vårt mål att köpa 3 nya spjälsängar till hennes dagis.

Vi frågade henne om hon inte behövde värmare under vintern eftersom “baracken” som hon tar hand om barnen i, har papperstunna väggar, men hon sa blankt nej.
Socialen har förbjudit “heaters” pågrund av brandrisken. Tydligen brann ett dagis upp i vintras och flera små barn omkom.

Så till vintern är det bara varma filtar som gäller.

Shit alltså!
Jag brukar klaga på vintern här för att det blir så kallt och rått inomhus så hur ska det inte vara i skjulen???

Så imorgon bär det först av in till stan för att förhoppningsvis hämta upp våra visum (neverending story) och sedan ska vi leta spjälsängar. Det får blir vårt första projekt…

Om någon är sugen på att hjälpa till att köpa spjälsängar så är det bara att ta kontakt med oss.

Ett annat sätt man kan göra lite nytta på, är att stödja Stefan & Miriam som håller på och samlar in pengar till ett ungdoms center som nyligen brann ner i Soweto, stor kåkstad i Johannesburg.

Every little bit counts!

(Visited 71 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.