Hjälpa till…

Ni kanske minns hur jag skrev att ett av mina nyårslöften i år är att försöka hjälpa de som har det sämre. Något som gnagt på mitt samvete ända sedan jag flyttade hit.

Vi har en plan om att försöka hitta diverse olika “små” projekt i vårt närområde. (främst i Masiphumelele, kåkstaden närmast oss)

Tanken är att vi ska skriva om dessa projekt på en seperat blogg, och även starta en organization i detta syfte så att man enkelt ska kunna bidra med något om man vill.

Hela poängen är att man ska kunna följa exakt vad som händer med bidraget man gett och kunna se resultat. Jag är säkert inte den enda som är skeptisk till de större välgörenhets organisationerna efter alla rapporter om miljonlöner som vissa tar ut. (självklart gör de en massa bra också, det säger jag inte)

Men när jag ger något till välgörenhet så vill jag veta att pengarna hamnar där de ska!

Vårt projekt ska inte handla om att ge massa saker el pengar till de som behöver det bara för att lätta på våra samveten, utan det måste på samma gång göra nytta eller skapa sysselsättning. Det är superviktigt.

Inga “hand outs” bara för att.

Så för att ta ett exempel: nu i eftermiddag ska vi till ett dagis i Masiphumelele för att vi hört att barnen inte har några ordentliga stolar att sitta på.

Ingen stor grej kanske, men något som kommer göra nytta och som vi enkelt kan fixa själva genom att skaffa stolar och leverera…

En hundring per person räcker långt!

Någon som är på?
(Visited 58 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.