Min första semester i Sydafrika

Ni kommer tro jag skämtar men i Januari ska jag åka på min första semester-resa här i Sydafrika. Jag har rest landet runt flera ggr men det har alltid på något sätt varit jobb baserat antingen som guide, eller på diverse studieresor m.m.
Jag har aldrig själv planerat en resa för nöjes skull.

Men i mitten av Jan får vi besök av kompisar samt F’s bror så då tänkte vi göra en kortare tur upp till Kruger parken 🙂

Vi kommer bo på Seringa Lodge och göra diverse safari turer därifrån. Ett billigt sätt att göra det på om man som vi, har tajt budget. Boendet på Seringa kostar R420 per person och sedan kan man antingen köra in i parken på egen hand eller boka in sig på guidad safari i öppen Jeep. Inträde till parken kostar R180 per dag för utlänningar (jämfört med R45 för sydafrikaner) och guidad safari från R600 per person och uppåt.

Januari är iofs inte bästa månaden för safari då det hunnit bli väldigt grönt i parken och gräset växer högt så det är ofta svårt att få syn på djuren..men är man beredd på detta och vet förutsättningarna brukar man ändå vara nöjd. Är ju hela tjusningen med safari, att man aldrig vet vad man kommer få syn på…

Förutom Safari kommer vi naturligtvis också köra “Panorama rutten” längs Blyde River Canyon.

Ska bli riktigt kul!

(Visited 47 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.