Madikwe Game Reserve

Fick en fråga via mail om jag även hjälper till med bokningar i Madikwe och insåg då att jag faktiskt inte skrivit så mycket om detta viltreservat tidigare..så här kommer det lite mer info:

Vill man ha malariafri safari så är Madikwe Game Reserve ett alldeles utmärkt alternativ.
Detta viltreservat ligger ca 3.5 timmars bilresa från Johannesburg längst upp i det nordvästra hörnet av Sydafrika, mot Botswanas gräns.

Ursprungligen var detta ett farmar-område med boskap och stora majsfält men efter flera års dåliga skördar, bestämdes det att man istället skulle satsa på viltvård eftersom miljön och landskapet skulle passa ypperligt för många av de afrikanska djurarter som höll på att dö ut. Mellan 1991 och 1997 transporterades över 8000 olika djur från andra delar av Sydafrika till Madikwe och idag är det ett av de största viltreservaten i landet med 66 olika däggdjur och mer än 300 fågelarter representerade.

Madikwe är inte öppen för allmänheten utan man måste ha bokat in sig på något av safari lodgerna för att kunna åka med på safari och här finns allt från familje lodge och bush lodger med fokus på eco-turism till romantiska, exklusiva lodger för en bröllopsresa.

Utav alla de djur som man introducerat i området, så är man mest nöjd över hur väl “wild dog” flockarna anpassat sig och detta mycket sällsynta djur verkar trivas utmärkt i Madikwe.

Här nedan har jag listat några av de mest populära boende alternativen i Madikwe och det är bara att höra av sig till mig så hjälper jag er med bokningen. Det finns totalt ca 20-25 olika lodger att välja på och de flesta kostar från ca R3000 per person och uppåt.

Buffalo Ridge Safari– Lyxigt lodge som är rättvise märkt och “fair trade” certifierat. Fokuserar mycket på såväl miljön, den lokala befolkningen viltvård och fantastisk safari. Finns 8 privata sviter allt som allt. Pris ca R3250 per person.

Impodimo Game Lodge- Jättepopulär lodge som många verkar gilla. Inte lika dyrt som vissa andra lodger men erbjuder tydligen minst lika bra service, boende m.m. Pris: Ca R3300 per person.

Thakadu River Camp Här bor man i lyxiga safari tält som förstärker känslan av att vara ute i det vilda. Här har de vissa special erbjudanden som bo 4 nätter betala för 3. Pris: R3250 per person

Mosetlha Bush camp- Detta är en sk “Bush camp” där det inte finns några viltstängsel runt lägret för att man ska få en så genuin känsla av vildmarken som möjligt. Boendet är mycket enkelt med separata toaletter och här ligger fokusen på känslan att vara ute i det vilda. Pris: R1625 per person

Makanyane Safari Lodge– Superlyxig lodge med 8 exklusiva sviter. pris: R5600 per person

(Visited 232 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.