Cape Agulhas- Afrikas sydligaste udde

Några timmar öster om Kapstaden ligger Cape Agulhas: Afrikas sydligaste udde. Det är också här som de två världshaven: Atlanten och Indiska Oceanen officiellt möts. (Inte vid Cape Point som många kanske tror)

Cape Agulhas är inte på långa vägar lika spektakulärt som Cape Point nere på kaphalvön och det är ju inte riktigt så att man ser hur haven möts, utan det är mer en symbolisk grej.

Att stå där ute i den starka vinden (Det blåser nästan alltid här), vid det lilla plakatet som säger att längre söderut än så här kommer man inte i Afrika.

Det är lite speciellt och vill man komma ifrån Kapstadens hets och upptäcka livet ute på landet, så är området runt Cape Agulhas perfekt!

Fyren vid Cape Agulhas är Sydafrikas näst äldsta

Hela kuststräckan från Kapstaden till Hermanus, vidare till Gaansbaai (känt för vithajsdyk) och sedan Cape Agulhas är bedårande vacker och orörd. Området kallas för Overberg och här varvas öppna landskap täckt av lokala floran fynbos, med stora vetefält, fårfarmar och även en och en annan vingård. Helt öde stränder och häftiga vågor som slår in.


 Fortsätter man österut kommer man till De Hoop Nature Reserve, där man kan bo i stugor och njuta av närheten till naturen. Stora sand dyner och stränder att vandra vid och ett paradis för fågelskådare. Under valsäsongen mellan juli-november kan man se valar direkt från land.

För boende i Cape Agulhas med omgivning rekommenderar jag bl a något av dessa:

Ocean Art House- Guesthouse/ konst galleri i Cape Agulhas. Pris: R450 per person inkl frukost

Arniston Hotel- Hotell med spa i lilla fiskebyn Arniston. Pris: R850 per person inkl frukost.

De Hoop Nature Reserve Hyr stugor inne i reservatet. Pris: Från R440 per person (självhushåll)

Stugor i De Hoop Nature reserve
(Visited 871 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.