Lucka 6: Uber- Enklaste sättet att ta sig runt i Kapstaden

Ett tips till alla er som ska spendera tid i någon av de större städerna som Kapstaden, Johannesburg el Durban, är att ladda ner Uber appen på er telefon innan resan, koppla upp ett kreditkort till ert konto och använda er av denna fantastiska tjänst under er Sydafrikaresa.

Slipper ni ha kontanter, ni vet alltid vad resan kostar + att ni ju kan dela er sträcka med era vänner så att de vet exakt vart ni befinner er.

Bildresultat för uber photos

www.uber.com

Så vad är Uber, kanske några av er undrar?

Uber är en typ av “taxi tjänst” som finns i flesta större städer runt om i världen, där man via sin Uber-app kan beställa en bil och då letar systemet upp vilken uberbil som finns tillgänglig närmast den plats du befinner dig på.

Man ser online hur bilen närmar sig och man får information om chaufören, registreringsnr på bilen osv så att man ska veta vilken bil det är man ska åka med. Bilarna har inga taxi-skyltar, utan vem som helst kan ansöka om att bli en Uber-förare.

Under resans gång kan man dela sin rutt med vänner, vilket är smidigt om man ska åka själv och den där hemma vill följa resan och veta vart man befinner sig.

Eftersom man har kopplat ett kreditkort till sin profil, dras helt enkelt summan för resan så snart man klivit ur bilen och avslutat sin resa och sedan får man kvitto i mejlen.

Deras priser ligger betydligt lägre än taxi-bilarna och det har naturligtvis skapat missnöje bland taxi chaufförerna men så länge systemet fungerar så smidigt som det gör, kommer Uber bara växa.

Nu under vår senaste resa, använde jag Uber vid ett flertal tillfällen och det fungerar verkligen hur smidigt som helst! Var lite skeptisk när en av våra vänner behövde beställa en Uber från Simon´s Town men även det gick jättesnabbt så verkar ganska utbrett.

Internet på resan

Enda kruxet som turist, är att man måste ha data på sin telefon el wi-fi när man ska beställa en bil, så min rekommendation är helt enkelt att någon i resesällskapet köper ett kontantkort på plats till sin mobil, som man laddar med data.

Sätter man på internetdelning så kan man sedan dela med sig av sitt internet till resterande familjemedlemmar. Finns sk “Starter-pack” med SIM-kort att köpa lite varstans och några av de största operatörerna är Vodacom, MTN och CellC.

När man köper ett kontantkort, måste man göra en sk “Rica” registrering och detta behöver operatören erat pass för, så se till att ta med detta.

1 Gb data hos Vodacom kostar R149 (ca 90kr).

När man registrerar sig som användare hos Uber, kan man bjuda in andra att börja använda Uber och då får den som testar på Uber, rabatt på sin första resa.

Om ni vill testa Uber så kan ni lägga in denna rabattkod:

vm8ym7vjue

(Visited 1 151 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.