Lucka 15: Camps Bay

Camps Bay är en lyxig förort till Kapstaden och extremt populärt både bland turister och “locals”.

Beläget vid atlantkusten, som bjuder på makalöst vackra solnedgångar, är det aldrig fel att börja kvällen med en “sundowner”/drink på någon av uteserveringarna längs Victoria Rd.

Camps Bay har en otroligt vacker strand och här finns solstolar och parasoll att hyra, men eftersom atlantvattnet är svinkallt (ofta bara 12-13 grader) så ser man inte speciellt många som badar. Andra populära stränder i samma område är Clifton Beaches som består av 4 mindre stränder. Brukar finnas folk som säljer glass och dryck men finns inga resaturanger precis vid stranden så ett tips är att köpa med sig matsäck/ picknick.

Restauranger i Camps Bay

Tyvärr har standarden på restaurangerna i Camps Bay varit lite sisådär men det har öppnat upp en hel del nya ställen senaste året och själva atmosfären och stämningen, väger oftast upp långsam service. Här finns också ett flertal nattklubbar för den som vill ha en utekväll.

Här är några ställen i Camps Bay som jag själv gärna besöker:

Codfather-

Den här restaurangen ligger en bit ifrån själva huvudgatan och har ingen utsikt på det sättet, MEN..Maten är alltid superbra! Fisk och skaldjur som man själv får välja i disken och riktigt bra sushi. Alltid fullbokat så se till att förboka. 2 sittningar. en kl 18.00 och en kl 21.00.

Paranga-  

Vill man njuta av solnedgången och själva stämningen i Camps Bay, så är detta ett bra alternativ. Blandad meny men mycket sushi, fick och skaldjur.

La Parada

Är väl ingen som missat att Tapas är väldigt populärt i Kapstaden och under vår senaste resa, blev jag förälskad i La Paradas chiliräkor. Så goda! Samma restaurang finns även på Bree Street och i Constantia.

Bilboa- Nyöppnad restaurang i Blues gamla lokaler. Fantastiskt läge!

Vad gäller boende i Camps Bay så finns det massa trevliga ställen att välja på, men generellt sett ligger priserna betydligt högre än i t. ex. Green Point el inne i centrum.

Boende i Camps Bay

Primi Seacastle***+– Här bor man på kort gångavstånd till stranden. Pris: Från R2200 per person och natt för ett rums med havsutsikt.

Seahorse Suite på Azamare Guesthouse

Azamare****+Lyxigt Guesthouse med endast 7 sviter. Ligger längs Victoria Rd, men en bit ifrån själva restaurangområdet. Populärt bland våra bröllopspar. Pris från R1850 per person och natt i standard rummen och R2200 per person och natt i Luxury rum med havsutsikt.

 

The Bay Atlantic Guesthouse- ****Det här guesthouset passar extra bra för familjer med lite äldre barn och om man behöver trippelrum osv då flera av rummen har plats för extra säng. Har även det ett bra läge på Berkley Rd som är en av gatorna bakom Victoria Rd. Pris från ca R2400 per person och natt.

(Visited 616 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.