Lucka 14: Graskop Gorge Lift

Graskop är ett pyttelitet samhälle som ligger intill Blyde River Canyon, och för många blir det naturligt att göra ett stopp i Graskop på väg till el från Krugerområdet, om man kör på egen hand till el från Johannesburg.

Strax utanför Graskop börjar det som kallas för Panorama Route, en väg som slingrar sig längs med Blyde River Canyon, med ett flertal fina utsiktplatser man kan stanna till vid.

Bedårande vackert…när det är bra väder och inte dimma dvs! Eftersom området ligger väldigt högt upp, är det tyvärr ofta dimma och dis, så bli inte alltför besvikna om ni knappt kan se mer än 10 m framför er…

En nyhet i området är Graskop Gorge Lift, som är ett spännande bygge i närheten av God´s window, och ska öppna vilken dag som helst.

Enligt deras hemsida ska man kunna ta en hiss dryga 50 meter ned till botten av en stor klyfta och där nere kommer man kunna göra en vandring i skogen.

Låter som en riktigt trevlig aktivitet och förutom själva hissen, kommer det naturligtvis finnas andra små butiker, folk som säljer hantverk, en restaurang osv.

Boende-alternativen i Graskop är få men vi brukar använda oss av Graskop Hotel som är ett prisvärt hotell mitt i centrum, el Westlodge B&B. 

(Visited 366 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.