Lucka 13: Antrim Villa i Kapstaden

Antrim Villa- Populärt B&B i Green Point

Jag har ju många gånger skrivit att jag tycker man ska välja ett B&B el Guesthouse istället för något av de större hotellen när man reser till Sydafrika eftersom boende-standarden ofta är minst lika bra som på ett hotell, och själva helhetsupplevelsen på ett mindre ställe, ofta slår hotellen med hästlängder.

Ett sådant ställe i Kapstaden som vi haft väldigt många nöjda kunder på genom åren, är: Antrim Villa****.

 

                                   Poolområdet- Antrim Villa

Antrim Villa ägs av svenske entreprenören Jonas Sandström som designat och inrett den gamla viktorianska villan med omsorg. Stilrent och modernt skandinaviskt, blandat med en del diskreta afrikanska detaljer.

Rummen är ljusa & fräscha. Flera av rummen har plats för en extra säng om man reser med barn och det finns även prisvärda enkelrum så man har verkligen utformat guesthouset och rummen så att det passar en bred marknad.

Det finns en härlig pool att svalka sig i (ett tips är att boka något av rummen med egen utgång mot poolen) och guesthouset ligger i Three Achor Bay (Green Point) som är ett lugnt och säkert område.

Finns ett flertal trevliga restauranger inom gångavstånd och det är enkelt att ta sig runt Kapstaden från Antrim Villa. Receptionen på Antrim är bemannad 24 timmar om dygnet och man erbjuder även transfer och taxi-service med Antrims egna chaufför.

Guesthouset blev dessutom det första “Fair trade” certifierade guesthouset i Kapstaden, ett konkret bevis på att personalen har bra arbetsförhållanden, samt att man försöker hålla en så hållbar/miljövänlig profil som möjligt i den dagliga driften av guesthouset.  Man är även involverad i ett flertal olika välgörenhetsprojekt såsom The Darling Trust och Pack for a Purpose.

Förutom de 11 rummen som finns i själva guesthouset, ernjuder man sedan några år tillbaka, även ett par self-catering lägenheter till uthyrning.

Antrims lägenheter

Perfekt om man vill ha lite mer utrymme och kunna laga lite egen mat osv. Dessa lägenheter ligger i samma område, i närheten av Antrim Villa.

Pris på Antrim Villa: Från R687.50 per person och natt inkl frukost.

 

OBS! Rummen har ingen A/C, så är man känslig för värmen, ska man hålla detta i åtanke om man ska resa jan-mars som är de varmaste månaderna. 

(Visited 322 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.