Livet i Simon’s town

Har haft en riktigt skön vecka med först en jättefin helg då jag tog det jättelugnt och spenderade dagarna nere vid stranden. Och nu under veckan så har jag haft en hel del varierande dagar på jobbet så tiden har bara flugit iväg.

Var tvungen att rycka in och ta hand om valkomstmotet pa en av turerna och nu har det bestamts att jag ska gora alla valkomstmoten for “mina turer”.. Vi har nämligen två olika produkter som vi kör åt charterbolaget, vars namn jag inte får skriva, och jag har hand om den ena produkten, och Anki, min chef, den andra.. Däremot brukar Anki vara den som kör välkomstmötena men nu ska vi alltså dela upp det.. Och det känns helt ok..är skönt att komma ifrån kontoret emellanåt och även om jag inte vill guida på heltid längre så är det kul med kundkontakten i små doser. Så nu jobbar jag alltså på kontoret 4 dagar i veckan och är ute och kör välkomstmöte el Frukost en dag i veckan..

Sedan fortsätter vi med att utveckla nya produkter för nästa säsong och tror vi lyckats få ihop ett par riktigt fina rundresor så det känns kul! återstår bara och se om charterbolaget vill köpa dessa resor eller ej..

En mindre trevlig sak som hänt är att de andra tjejernas kvarter drabbats av en inbrotts liga. Senaste veckan har folk försökt bryta sig in i ett flertal hus i området och en kvinna fick sin bil kapad. Så det känns ju väldigt olustigt, speciellt för Lena, ena reseledaren som råkar vara ensam hemma den här veckan så hon kom ner till Simon’s Town och sov över hos mig när det var som värst. Nu har hela kvarteret samlats för att diskutera vad man kan göra och polisen patrullerar genom området varje timme så förhoppningsvis lugnar det ner sig snart.. Observatory, omrσdet de bor i är annars ett helt ok område så hoppas verkligen att det bara var något tillfälligt.

När man hör sånt så är man väldigt glad över att bo nere på kaphalvön och Simon’s town som ju ändå klassas som Sydafrikas säkraste stad.. Här nere så känner jag mig hur säker som helst plus att jag bor ju uppe på 4:e våningen på en stor byggnad i ett jättelugnt område så det känns bra..

I helgen ska jag åka med en kompis upp på västkusten hem till hennes föräldrar. Har aldrig varit i just det området tidigare så ska bli intressant att se något nytt..Clanwilliam som staden heter är känt som stora Rooibos te staden och sen har de kända grottmålningar och även superbra vingårdar uppe vid Cedarbergen så hoppas hon har lust att ta en tur dit 🙂

Skriver mer till veckan när jag förhoppningsvis tagit lite mer foton och så..
Kram!

(Visited 44 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.