Knysna- Ett populärt stopp längs Garden Route

Garden Route är en ca 400km lång sträcka längs södra kusten i Västra Kap provinsen som lockar tusentals såväl inhemska som utländska turister varje år.

De vackra stränderna, den täta urskogen och myllret av mysiga små guesthouses och B&B’s har gjort detta till en naturlig del av en Sydafrika resa. Efter några dagar i Kapstaden, väljer många att exempelvis utforska vindistrikten och sedan köra längs Garden Route och gör man detta så är sannolikheten stor att man förr el senare spenderar tid i Knysna.

Knysna (uttalas Najsna) är en liten stad längs N2, ca 500 km från Kapstaden som fått många utmärkelser genom åren som bästa turiststad i landet. Det har iofs gått många rykten om att man ska ha mutat sig till dessa utmärkelser men även om så är fallet, så är Knysna ett jättetrevligt område att spendera några dagar i…
Staden ligger vid en lagun som man kan simma, segla, fiska och åka båt i, och ute vid det som kallas Knysna Heads, själva mynningen till lagunen, får man fantastisk utsikt mot havet och de branta klipporna. På den västra sidan finns ett privatägt naturreservat som heter Featherbed som är väl värt ett besök. Man tar först en båt över lagunen till reservatet och där får man sedan följa med på en guidad vandring genom den vackra urskogen med utsikt över de enorma vågorna som slår in. Riktigt häftigt!

Knysna är förutom vacker natur, känt för sina ostron som odlas i lagunen. Nästan varenda restaurang i stan erbjuder dessa läckerheter till jättebra pris. Man kan även besöka Oyster company och där få en inblick i hur man odlar ostron och självklart även smaka. Råkar man befinna sig längs Garden Route i Juli, får man inte missa den oerhört populära Knysna Oyster Festival som hålls varje år.
För sol och bad kan man köra strax utanför stan till Brenton on the Sea el Buffalo Bay. Här kan man ta långa strandpromenader el prova på någon av alla äventyrsaktiviteter som erbjuds.
Är man intresserad av lokala hantverk, konst, antikviteter m.m ska man köra ca 10 km väster om Knysna till ett område som kallas: Rheenendal. Käka lunch på The Red Barn el besök den gamla guldgruvan i Millwood. Här kan man sedan ta en fika på Mother Holly’s tea garden och har man fått mersmak för lokala hantverk så kan man även köra till Sedgefield.

Knysna har ett bra utbud på Restauranger och några av mina personliga favoriter är:
Sirocco – Restaurang ute på trendiga Thesen Island med helt fantastisk utsikt och bra meny.
34-South– Trevlig restaurang nere vid “Waterfront” kan ibland bli lite för mycket folk så att servicen blir långsam men oftast riktigt bra
Drydock– Ytterligare en restaurang nere vid Waterfront
Ile De Pain- Bageri/deli med riktigt trevlig personal och bra mat ute på Thesen Island .
Firefly Eatinghouse– Jättegoda curries och andra starka rätter. Lite av en ikon längs Garden Route så man ska helst boka bord och de tar tyvärr inga kort så ta med kontanter.
För boende rekommenderar jag följande och vill man ha hjälp att boka el har fler frågor om Knysna så är det bara att maila mig på info@sydafrikaexperten.se

(Visited 254 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.