Kenya continued…

Nu är jag tillbaka i Sydafrika igen efter en underbar resa genom Kenya. Förutom en släng av magsjuka och en dos av antibiotika och nu en förkylning, har allt gått som på räls… Fullkomligen älskar vänligheten man möts av i Kenya och safarin och det varierande landskapet är självklart det som lockar resenärer…
Från Sweetwaters fortsatte vi norrut mot Shaba National park och då med fokus på Samburu National park som nog blev min personliga favorit. Grönt och tätt- perfekt “leopard country” och fullt av Reticulated giraffe, grevy’s zebra etc…nya djur för mig 🙂

Såg flera leoparder och en av dem kunde vi följa i säkert 10 minuter medans hon gick ner till floden för att dricka..häftigt!

Sista etappen av resan var ett stopp vid Lake nakuru och alla flamingos (där jag såg lejon i ett träd för första gången) och sedan 3 nätters avslutning i Masai Mara. LOVE Masai mara! Bodde på Sarova Mara lodge och såg hur många lejon, cheetah och leoparder som helst..Perfekt avslutning!

Befinner mig således i Johannesburg och ska ta farväl av mina gäster nu på morgonen. Sen ska jag hälsa på goda vänner i Pretoria och så småningom ta mig ner mot Kapstaden igen..Har inte orkat planera något än så tar dagen lite som den kommer (fick som sagt magsjuka i Kenya och har dessutom luckats dra på mig en förkylning så känner mig inge pigg). Börjar bli dags att hitta ett hus så av den anledningen tror jag att Kapstaden inte ligger så långt in i framtiden..Har sett några intresanta hus på nätet men vill naturligtvis se de med egna ögon först.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.