Amboseli National Park, Kenya

Här kommer lite bilder från resan i Kenya och Amboseli National Park som var första parken vi besökte.

Amboseli ligger några timmar sydost om Nairobi, vid foten av Kilimanjaro. Parken är mest känd för sina elefanter och ni som sett loggan för Sydafrikaexperten förstår nog att jag är ett stort fan av just detta djur 🙂 Så det blev en hel radda elefantbilder!
Vi bodde på Ol Tukai Lodge som är ett mysigt lodge med fantastisk utsikt mot Kilimanjaro och massa djur direkt framför rummen. Tyvärr var det molnigt hela tiden som vi var där så Kilimanjaro ville inte visa sig men vi hade några riktigt bra game drives, personalen var supertrevliga så alla verkade nöjda och glada ändå.
En av dagarna besökte vi en av de lokala Masaai byarna och som vanligt, förundras man över att det fortfarande finns många folkgrupper som lever ungefär likadant som de alltid gjort. Stora leenden och välkomstdans mötte oss vid ankomst och det var oerhört intressant att få lära sig mer om deras kultur.
Masaai folket lever i huvudsak av sin boskap och deras största rikedomar är antalet kor man äger och hur många barn man har. Deras föda består traditionellt sett av blod, mjölk och kött.
Men pågrund av svår torka 2009, då den här byns alla kor svälte till döds, har man fått ändra om sin kost en hel del och idag äger byn endast 9 kor, jämfört med sina 400 tidigare. Så de har det tufft! Företaget som jag guidar för, har samlat ihop pengar till den här byn under flera års tid och det var kul att se hur pengarna använts till att bygga skola, en ny brunn, fler kor m.m
Jag hoppas verkligen på att få komma tillbaka och mötet med de vänliga masaaierna kommer finnas kvar hos mig länge.
Från Amboseli fortsatte resan längs minst sagt dåliga vägar tillbaks genom Nairobi och sedan norrut till Aberdare National Park där vi bodde på “The Ark“. Detta lodge ligger högt uppe i skogen med vidunderlig utsikt över omgivningarna och ett vattenhål med salt i som lockar till sig massa djur. Kallt!!!!
Boendet är mycket enkelt och rummen pyttesmå men själva safari upplevelsen är helt ok. De har flera altaner som ger en bra fotomöjligheter och i rummen finns det en liten klocka som ringer under natten ifall något spännande dyker upp… Vi fick se en glimt av en leopard på väg upp men annars var det mest elefanter, antiloper och vårtsvin som höll sig till vid lodgen. Varmvattenflaskor under täcken höll mig varm om natten och elefanterna trumpeterade utanför mitt fönster…
Från the Ark körde vi således till ekvatorn där gästerna fick sina foton tagna vid skylten, samt en demonstration på hur man klart och tydligt ser om man befinner sig på norra el södra halvan av jordklotet genom att vattnet snurrar åt olika håll…
Nu bor vi på Sweetwaters Tented camp i lyxiga tält med eget badrum och alla andra moderna bekvämligheter som man kan tänkas behöva. Gästerna befinner sig ute på safari och ska leta upp lejon, medans jag försöker jobba ikapp lite med bokningar etc. Ska ta lite fler bilder på tält etc senare idag…
Älskar Kenya hitills av det jag sett! Fattigt och riktigt dåliga vägar, men folket är så HIMLA trevliga, alltid leenden som möter en överallt, maten också riktigt bra och djurlivet går ju inte att jämföra med Sydafrika. Detta är riktig safari! Så hit vill jag tillbaks fler ggr!
(Visited 92 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.