Julstämning…NOT!

Häromdagen fick jag äntligen tummen ur och bakade Saffrans och vitchoklad-bullar som är vår stora favorit. Man gör i princip en vanlig bullsats fast med saffran i och sedan brer man på smör och riven vitchoklad istället för kanelfyllning…Blir sååååå gott!

Det är nog det närmaste julstämning vi kommer komma i år. Ska fira lite jul hemma hos Madde och Alistair med några få julrätter också iofs men generellt sett har vi lagt ned julen helt de senaste åren.

Igår var jag inbokad för guidad tur i vindistrikten. Hade bara en person inbokad så för att Janne inte skulle känna sig så ensam när han skulle prova vin, “offrade” sig Fredric och följde med även han och hängde med på provningarna.

Första stoppet blev på Fairview där killarna gjorde Master-tasting i det lite mer privata rummet längst bak i lokalen. Förutom vin så tillverkar Fairview även massa goda ostar och för R60 per person, får man prova 8 viner som matchats med gårdens egna ostar. Väldigt trevligt!

I anslutning till vinprovningsdelen har de även en supertrevlig deli där man kan köpa ost, bröd, marmelader m.m. Något vi alltid köper härifrån är Brendas Balsamic Glaze som är supergod att ringla över sallader el ha i köttfärssåsen osv.

Vårt nästa stopp för dagen blev på Kanonkop som är känt för bl.a. riktigt bra Pinotage viner och sin kända blend: Paul Sauer

 Efter en trevlig lunch avslutades dagen på Van Ryns där killarna gjorde en Cognac och chokladprovning.

En helt ok dag på jobbet!

(Visited 88 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.