Insamling för de drabbade i Kayamandi

Samira och Björn som skriver Sydafrikabloggen, har tillsammans med Peter och Katarina som driver guesthouset som vi jobbar på: The Beautiful South Guesthouse  dragit igång en insamling för de som förlorat sina hem i den hemska brand som svepte genom kåkstaden Kayamandi förra fredagen.

Peter och Kattis har under många år, stöttat och finansierat ett dagis i Kayamandi och nu är det många av barnen på det dagiset, som står hemlösa. Deras fokus är att hjälpa så många av dessa familjer som möjligt och man kommer bl a inhandla mat, kläder och andra förnödenheter, samt ge presentkort till några av de största butikskedjorna, så att folk kan handla det de behöver.

Samira och Björn kommer naturligtvis rapportera på sin blogg och jag uppmanar alla som kan, att vara med och hjälpa till genom att skänka en liten slant. Befinner man sig i Kapstadenområdet och vill vara med och donera filtar, kläder, mat, hushållsgrejor osv så kan man självklart ta kontakt med oss så kan vi komma och hämta och se till att det kommer fram till de behövande.

www.eikestadnuus.co.za

Det finns två olika konton man kan sätta in pengar på (dessa konton används sedan tidigare av Guesthousets gäster, för liknande ändamål).

Sverige
Swedbank servicekonto 810599948247326
Kontoinnehavare: Katarina O Stigsson


Sydafrika
ABSA account number: 9233035316
Branch code: 632005
Account holder: Cape Scandinavia Investment.


Glöm  inte att ange “Kayamandi” som referens så går pengarna direkt till att hjälpa brandens offer.

Mer info om insamlingen kan ni läsa om på Sydafrikabloggen HÄR. 

(Visited 141 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
4 comments on “Insamling för de drabbade i Kayamandi
 1. johanna jonsson skriver:

  Hej, vi har prylar som vi garna donerar – alltsa klader och husgerad mm. Kan det behovas sa lamnar vi garna det. Kontakta mig pa email.

 2. admin skriver:

  Hej Johanna,
  Det vore toppen! Om du skickar ett mail till info@sydafrikaexperten.se så lovar jag ta kontakt.

  Tusen tack!
  Minna

 3. Tommy Sunesson skriver:

  Hej,
  Jag har också en massa kläder och skor jag gärna donerar. Men hur får vi er dem till Sydafrika?

  Jag har även fadderbarn i Sydafrika som jag hjälper nu. Problemet är att jag inte kan kolla att pengarna kommer rätt. Kontakta gärna mig på tommy@brandskills.se

 4. admin skriver:

  Hej Tommy,

  Tyvärr kan vi inte ta emot kläder osv från Sverige eftersom man då får betala tullavgifter 🙁 utan denna insamling gäller bara för saker om man befinner sig på plats i Sydafrika, alternativt att man sätter in pengar på de konton som angivits så att man hjälper till på det viset..

  Mvh
  Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.