Hus i Kapstaden över jul och nyår

Får jättemånga förfrågningar för hus att hyra i Kapstaden över jul och nyår och måste dystert konstatera att det mesta är uppbokat 🙁
De kontakter jag har är i princip helt fullbokade och enda som finns kvar, är några enstaka hus som kostar ca 5000-6000kr per natt och uppåt.. Alltså inga billiga villor direkt..

Verkar som om många hoppas kunna hitta stora hus för tusenlappen per natt…och gärna med pool…tyvärr kommer ni bli besvikna eftersom boende i Kapstaden är betydligt dyrare än så…

Kan man tänka sig bo en bit utanför Kapstaden, och kan undvika att resa mellan 15-30 Dec, så finns det fortfarande en del att välja på.

Så mitt tips just nu är boka Hotell.

Reser man i större sällskap så är ofta B&B och Guesthousen helt enkelt för små ( de har oftast 4-6 rum) och därför är Hotell bästa alternativet.

Några hotell som vi använder en hel del är:  (priser under jul och nyår)

Lady Hamilton Hotell– Prisvärt hotell med ok rum och stort poolområde i centrala Kapstaden. Inget lyx men helt ok om man vill hålla priset nere…ligger i utkanten av centrum. kostar ca R450 per person och natt.

Cape Town Lodge Centralt 3-stjärnigt hotell med nära till allt. Pool på takterassen. Pris: Ca R710 per person och natt inkl frukost.

Cape Diamond Hotel– Ytterligare ett centralt hotell på gångavstånd till många bra restauranger. Liten jacuzzi men ingen pool. Pris: R700 per person och natt.

Fountains Hotel- Mellanklass hotell med pool. Har även lägenheter om man är en större familj. Pris i hotellrum: R600 per person och natt inkl frukost.

City Lodge Hotel V&A– City Lodge är en hotellkedja med mellanklass hotell. Pool finns. Ligger på gångavstånd från Waterfront complexet. Kostar ca R570 per person och natt utan frukost.

Southern Sun WaterfrontYtterligare en hotellkedja. Lite lyxigare än City Lodge Också i Waterfront. Kostar R690 per person och natt inkl frukost.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.