Hur firar man jul i Sydafrika?

…Och som vanligt har jag nästan missat att det är jul. När man bor i ett varmt klimat som detta och har sin högsäsong under julen så blir det inte högsta prioritet direkt.

I Sydafrika firar de den 25:e på juldagen men här läggs julklapparna under granen (om en sådan finns) och sen träffas familjen för en Jul lunch där det ofta blandas engelsk/ sydafrikansk mat men oxå ofta att man grillar och äter en hel del skaldjur, sallader etc…Sedan umgås man med familj och vänner även den 26 Dec och ofta åker man ut till stranden tillsammans.

Eftersom jag jobbar för ett svenskt företag så har vi självklart ledigt på julafton som sig bör men i år blir det jag som jobbar då vi har en gruppankomst men efter stadsvandringen på kvällen är jag inbjuden till ett lite mer svenskt julbord så det blir nog bra.
Har inga som helst förväntningar över julen men däremot kommer min goda vän Linda och hennes kompis den 26 Dec och då har jag skrivit lååång önskelista från Sverige… Det blir min julklapp det!

(Visited 284 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.