Hermanus

Inte blivit mycket bloggande under helgen. Haft fullt upp med bilköp och annat. Men här kommer den utlovade uppdateringen av vårt besök i Hermanus.

Fredric som inte sett valar tidigare fick se några stycken men tyvärr var det ganska blåsigt den dagen vi åkte dit så inga bra kort 🙁 (så kortet ovan är från mitt tidigare arkiv)
Men som ni säkert vet vid det här laget, är alltså Hermanus känt för att ha världens bästa landbaserade valskådning. Dessa jättar kommer väldigt nära kusten så att man kan stå uppe på klipporna och titta ner. Häftigt!

Till lunch bestämde vi oss för att lyxa till det med ett besök på 5-stjärniga Marine Hotels restuarang. Jag åt de godaste musslorna på länge och avslutade med en smarrig skaldjurs pasta!

Sedan checkade vi in på superfräscha Beluga House som drivs av svenska Lotta och Pål. Nyrenoverat med de skönaste sängarna jag sovit i på evigheter, mysig uteplats för frukost, trevlig personal och klockren restaurang rekommendation, lägger detta fantastiska Guesthouse bland mina topp-5 favoriter!

Kostar från R430 per person och natt så prisvärt är det också 🙂

Hermanus är helt klart värt ett besök även när det inte är valsäsong så för er som planerar en rundresa, gör ett stopp med minst 2 nätter här. Själva staden i sig är “fulfin” men det finns en hel del bra restauranger, ett av Sydafrikas mest intressanta vindistrikt ligger ett stenkast bort, man kan dyka med vithaj och mycket mer.
Så tillbaks till vårt besök. På kvällen ville vi självklart fira min födelsedag och efter rekommendation från Lotta, åkte vi till Hermanos Restaurant, som drivs av… just det, två bröder ;).. Och vilken fullträff! Den måltiden och främst då steken som var lagad precis så som jag vill ha den, blir svår att toppa…
Dessutom har de en riktigt kul vinlista med enbart lokala favoriter från Hermanus området.

Hade en helt underbar födelsedag och förhoppningsvis tar det inte alltför länge innan vi kan återvända till detta mysiga område…
(Visited 234 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.