Godahoppsudden med hop-on-hop off bussen

Ett oerhört smidigt och enkelt sätt att ta sig runt Kapstaden, är de populära “hop-on- hop off bussarna” som finns i de flesta stora städer världen över…

I Kapstaden har det tidigare funnit 2 olika rutter: den röda, mer centrala linjen, och den blå linjen som även kör i utkanten av staden ner mot Kirstenbosch, Constantia och Hout Bay…

Och nu har man lanserat Cape Point Explorer! Ett väldigt prisvärt alternativ för ett besök till Godahoppsudden.

Denna rutt startar från Waterfront kl 10 varje morgon (med ett par upphämtningställen runt om i stan) och är tillbaka igen runt 17.30. 

Biljetten kostar R550 per vuxen (R530 om man bokar online) och R275 för barn upp till 11 år.

Då ingår inträde till nationalparken och ombord finns auktoriserad engelsktalande guide.

Man börjar med ett stopp vid Boulders pingviner (inträde här får man betala själv) för att sedan fortsätta mot Cape Point där man gör ett längre stopp och tid finns för lunch (till egen kostnad) och sedan kör man tillbaka in mot stan via Kommetjie och Ou Kaapse Weg.

Enda nackdelen är väl kanske att man inte åker den vackra tullvägen Chapman´s peak som går mellan Noordhoek och Hout Bay, men för det priset så är det ändå ett bra alternativ för en trevlig dag runt kaphalvön.

(Visited 509 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.