Resa med barn till Sydafrika- förberedelser

Nu är det bara två ynka veckor kvar tills vi sitter på planet ner till Sydafrika igen! Denna gång inte bara med ett barn, utan två.

Själva tycker vi det är busenkelt att resa runt med barn i Sydafrika, men naturligtvis är det några saker man måste tänka på och fixa med rent praktiskt innan resan.

I förra veckan ordnade vi med pass till båda killarna och de blev klara på 3 dagar..Kan fortfarande förundras över hur effektivt Sverige ofta är!

Samma sak med personbevisen från Skatteverket..Några klick på skatteverkets hemsida och pappren hemma i brevlådan 2 dagar senare. Så jäkla bra! Alla ni som haft kontakt med myndigheter i Sydafrika förstår säkert min lycka.

Wilmer hade iofs fortfarande kunnat rest på sitt förra pass, men fotot i det passet togs när han var ynka 5 veckor gammal och inte många likheter mellan den bebisen och snart 3 åriga pojken, så vi kände att det är lika bra att förnya nu när vi ändå skulle skaffa pass till lillebror. En sak man behöver komma ihåg ang pass, är att man nuförtiden bara får ha 3 olika pass under en 5-års period.

Personbevis är alltså fortfarande något alla barn under 18 år som reser in el ut ur Sydafrika, måste kunna visa upp. Superviktigt att man har dessa papper på engelska, och med en underskrift från skatteverket. Blanketten man ska ansöka om heter Personbevis 120 med alla relationer. Detta görs på webben HÄR och personbeviset ska inte vara mer än en månad gammalt vid utresa.

Reser barnet med endast en förälder, el ensam, tillkommer fler dokument som ni kan läsa om HÄR . De här “nya” reglerna är tyvärr fortfarande något som många missar och varje dag nekas familjer när de ska checka in på flyget så MISSA INTE personbevis.

En annan sak som man ska kolla över, är vaccinationer och vi sa till om att Charlie skulle ut och resa vid ett av de första besöken på BVC, så att han skulle hinna få sin BCG spruta i god tid och Wilmer har fått sin sista Hepatit spruta också…

En sak som jag vet vi missade förra året när vi reste ner i februari, var att vi räknade med att kunna köpa en del sommarkläder till W på plats, men när vi kom ner, var flesta sommarkläder redan slut i butikerna så vi hade svårt att hitta shorts, solhatt m.m så det har vi köpt här hemma den här gången.

Har även insett att vi behöver fixa en extra väska till Charlies babyskydd och en resväska till killarna. Har sedan tidigare Airshells som är superbra för att skydda barnvagnen och bilbarnstolen under flyget (går att hyra om man ska göra kortare resor) och på flyget har vi med vår Babyzen Yoyo resevagn som är tillräckligt liten för att få ha med som handbagage.

Babyzen YOYO+ Svart/Svart Chassi 6+ 2016

Boende där nere då? Jo, den här gången har vi valt att hyra ett hus i en månad, och sista veckan ska vi resa runt, samt bo hos vänner.

Vi har ingen lust att flacka runt, och vill ha tillgång till eget kök och hyfsat med utrymme, så ett hus via www.capestay.co.za är bokat.

Den här gången kommer vi ha Kaphalvön som bas (Clovelly). Dels känner vi ju båda till området väldigt väl (bodde i området 2007-2011) och tycker det är  härliga omgivningar att vara i med barn (inte för varmt), och ändå inte fööör långt bort om man måste in till stan…Ska man vara borta en längre tid som vi så kommer man ofta också ner lite i pris på boendet där, jämfört om man skulle bo i centrala Kapstaden.

Ja, gud vad vi längtar nu och nedräkningen har börjat!

(Visited 1 656 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,
One comment on “Resa med barn till Sydafrika- förberedelser
  1. Förstår att ni längtar!
    Hoppas att ni får en härlig vistelse och att resan går bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.