Gästinlägg från Durban

En blogg som jag följt under en ganska lång tid nu är svenska Lindahs blogg om hennes liv i Durban där hennes sambo pluggar till pilot och hon lever “lyxhustruliv”. Då jag själv enbart rest runt i området och inte alls har samma insyn som henne bad jag henne skriva en liten snutt om sina “hemtrakter”:

“Jag heter Lindah och har fått förfrågan av Minna att skriva ett gästinlägg på hennes blogg. Jag kommer skriva lite om Durban och KwaZulu-Natal, där jag och min sambo har bott i snart två år.

Durban ligger vid Indska Oceanen och har subtropiskt klimat, vilket innebär att vi har varmt och milt väder året om. Havet blir sällan kallare än 22 grader, så det går att bada och surfa jämt.
Trots att Durban är en storstad så genomsyras den av en avslappnad och stressfri atmosfär. Med sina milslånga sandstränder i kombination med storstadens shopping och nöjen så finns det alltid något att göra i Durban.
Missa inte “uShaka Marine World“, där man kan dyka bland hajar, snorkla i korallrev, se delfinshow och mycket mer. Shopping-gallerian “Gateway” är också väl värt ett besök!

När man fått nog av storstaden så är det inte långt till bergskedjan “Drakensberg“, som är med på Unescos världsarvslista. Där finns det vandring som passar alla, oavsett om man är nybörjare, inbiten vandrare eller en äventyrslysten bergsklättrare. Bästa delen av bergskedjan är, enligt mej; “Royal Natal National Park“, som ligger drygt 3 timmar med bil från Durban. Bo på “Thendele Camp”, en mysig camp med ett tjugotal vandringsleder som utgår därifrån. Där finns bland annat ett av världens högsta vattenfall; Tugela Fall.

Och givetvis får man inte missa att ta sig till “Hluhluwe-Imfolozi“, som är från början två safariparker, men som numera sitter ihop. Där har man bl.a möjlighet att till fots, tillsammans
med beväpnade parkvakter, utforska delar av parken.
Området har ett rikt djurliv och där finns bl.a “The big five”. Från Durban tar det endast 2,5 timme med bil dit.

Där bor man antingen inne i parken (det finns bara två camper, så boka långt i förväg) eller på mysiga B&B utanför parken.

Och när man ändå är i det området, så passa på att stanna någon natt i samhället St Lucia, som ligger 35-40 min från Imfolozi. Där kan man möta en krokodil eller leopard på gatan om man har tur… eller otur, beroende på hur man ser det.
Ta även en tur på floden och spana efter flodhästar och lär om det speciella eko-system som gjort att “St Lucia Wetlands” hamnat på Unescos världsarvslista. Eller varför inte en natt-safari för en chans att se de gigantiska havssköldpaddorna (endast vissa månader).

Det finns otroligt mycket mer att göra och se i Durban med omnejd, så om ni har frågor eller funderingar gå in på min blogg http://www.lyxhustru-sydafrika.blogspot.com/ och lämna en kommentar så hjälper jag gärna till!

Jag tackar Lindah för ett jättebra inlägg och hoppas detta inspirerar fler att utforska KwaZulu Natal provinsen som verkligen har massor att erbjuda!

(Visited 112 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.