Taffelberget, ett givet måste i Kapstaden

Table Mountain el Taffelberget har blivit en självklar symbol för Kapstaden och visst är det häftigt att stå på toppen och få en makalös utsikt över hela staden. Har man chansen att ta sig upp, finns liksom inga ursäkter.

Däremot vet jag många turister som besökt Sydafrika och Kapstaden flera ggr och aldrig fått chansen.

Det kluriga med Taffelberget är nämligen den berömda sk “vita duken”, som lägger sig över toppen och kraftiga vindar som gör att linbanan ofta får stängas.

När vädret klarnat igen och linbanan öppnar, blir det således ofta timlånga köer i hettan som förstör en del av upplevelsen.
Därför är det så himla bra att de nu ändrat systemet så att man faktiskt kan köpa biljetter online och på så vis undviker åtminstone en del av köerna. En biljett kostar i dagsläget R160 för vuxna och R80 för barn mellan 4-17 år. Minstingarna åker upp gratis.
Biljetterna som köps online är giltiga i 7 dagar och om exempelvis vädret varit dåligt, kan man förlänga med ytterligare 3 veckor.
Under sommarmånaderna är det öppet mellan 8.00-21.30 och ett hett tips är att åka upp under kvällstid för en riktigt spektakulär solnedgång.
Finns även ett flertal trevliga vandringsleder för den som vill komma nära inpå naturen och röra lite på sig och vill man ha en guidad vandring så kan man exempelvis följa med på en av dessa turer.
Vill man ha lite mer äventyr, kan man istället absaila ned och detta har jag tidigare skrivit om här.
(Visited 253 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.