Garden Route

Då är jag tillbaka längs Garden Route och med tanke på hur många ggr jag guidat denna sträckan genom åren så känns det lite som att komma hem.
Vi lämnade Gaansbaai runt lunch tid och körde genom Overberg, ett farmar område som under sommaren är gult och brunt men som nu under vintern är fylld av gröna och gula fält. Supervackert!
Stannade sen till i Mossel Bay, en ganska mysig liten stad i början av Garden Route som många tyvärr missar. Mossel Bay har väldigt badvänliga stränder jämfört med många andra städer där strömmarna blir väldigt starka så vill man kunna bada i havet så rekommenderar jag definitivt ett stopp här.

Mitt mål var att leta reda på en ny safari lodge som jag hört talas om och fick den informationen som jag ville ha. Finns alltså ett “Big Five” Private Game Reserve i närheten av Mossel Bay och detta är ju perfekt för de som inte vill åka hela vägen till Addo… 4 timmars körning från Kapstaden 🙂

Efter ett kort stopp i Mossel Bay, körde vi således sista sträckan till George där vi ska bo 2 nätter.
Är ett sydafrikanskt/svenskt par som följt min blogg och som har ett hus i George som de vill hyra ut vissa delar av året så jag blev självklart nyfiken på att få se det.
George ligger också i början av Garden Route fast inte längs med kusten utan en liten bit in. Superbra utgångspunkt för diverse aktiviteter som att åka till Oudtshoorn, Knysna, Tsitsikamma etc och bara ca 10 min körning till fina badstränder så för barnfamiljer tror jag detta huset kan vara perfekt!
Har 2 sovrum och fullt utrustat inkl tvättmaskin. Så om någon är intresserad av att hyra ett mycket prisvärt hus under sin Garden Route resa, kontakta mig!

(Visited 58 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.