Road trip

Så nu befinner vi oss på resande fot.

I helgen hade jag först en trevlig middag hemma hos mig tillsammans med ett gäng vänner och det åts och dracks och sen spelade vi 30 seconds, ett av mina favorit sällskaps spel… Kom inte i säng förrän tidig morgon så igår blev det lite sovmorgon innan vi kom iväg runt lunch tid.

Återigen strålande väder..Körde österut längs R44, en jättefin kustväg och stannade först till vid Arabella, Western Cape’s finaste golfhotell. T blev helt lyrisk över banan och hade han fått som han ville skulle vi nog stannat där resten av veckan… Men vi hade ett annat mål, nämligen Hermanus, val meccat.

Jag inspekterade ett av de finare hotellen där och sen spanade vi efter val men fanns tyvärr inga inne i viken just då så istället styrde vi kosan söderut mot Cape Agulhas, afrikas sydligaste udde. Vi hann dit precis innan solen gick ner och sen var det dags att leta boende för natten.

Som alltid när jag själv är ute och reser så blir det mer el mindre kaotiskt och alltid väldigt oplanerat.

T ville absolut dyka med hajar och efter att ha pratat med de igår så chansade vi på att de skulle få en avbokning nu på morgonen och irrade därför runt i närheten av hajstället i hopp om att hitta ett hotell. I slutändan hamnade vi på ett litet B&B nere vid havet strax utanför Gaansbaai. Käkade middag på ett lokalt ställe med en ägare med mycket karaktär och såg till att få en god natts sömn ifall T skulle få komma iväg för sitt efterlängtade dyk.

Och imorse ringde telefonen med de goda nyheterna om att någon avbokat så just nu är han och badar med hajar medans jag själv sitter och softar på hotellet och ska göra lite research för nästa etapp av resan.

I eftermiddag bär det av mot garden route och där hoppas jag kunna inspektera en massa guesthouses och knyta nya kontakter…

(Visited 63 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.