Garden Route del 2

Från Oudtshoorn körde vi vidare till Knysna, som är den stad där de flesta turister vill bo i.

Återigen inte min personliga favorit utan jag föredrar de lite mindre ställena, men eftersom alla våra konkurrenter och bransch-kollegor nästan enbart erbjuder Knysna som alternativ, är det platsen alla har hört talas om, och därför finns Knysna med även i vårat utbud.

Jag har spenderat mycket tid i Knysna, säkert sammanlagt ett par månader när jag guidade som mest, så jag tycker att jag har rätt bra koll på området men det är alltid kul att se nya ställen, få höra vad de som bor i området tycker osv…
Vi övernattade på Amber Guest Lodge som många av våra kunder bott på.

 Detta är ett lite enklare B&B i utkanten av själva staden..I ett lite lugnare område än själva centrum som jag tycker kan bli lite “stökig”. Stora motorvägen N2 går rakt igenom Knysna centrum (!).

Detta guesthouse ligger på väg ut mot Knysna Heads som är de två uddar som bildar flodmynningen till den lagun som omgiver staden.

 På Amber Guest Lodge har de helt ok familjerum och frukosten är riktigt bra!

Pris på Amber Guest Lodge: R430 per person inkl frukost.

Vi åkte självklart upp till utsiktsplatsen vid Knysna Heads men vädret var lite si och så…inga superfina bilder men ändå häftigt att se vågorna slå mot klipporna! Appropå vädret så var det ganska vanligt Garden Route väder..Molnigt med regn i luften…det regnar en hel del längs denna sträcka och det bidrar såklart till att området är lite grönare än andra delar av Western Cape.

På kvällen åt vi inhandlade ostar från Cheese Man, en ostbutik strax utanför Sedgefield och för en gångs skull smakade ostarna. I vanliga fall brukar jag nästan alltid bli besviken för att ostarna är smaklösa och alldeles för milda men här hade de ett 40-tal olika ostar att välja mellan och varenda ost vi provade, var jättegod…

Nästa dag var det dags för Inkas stora prov… Världens högsta Bungy jump!

Hon såg väldigt rädd ut när hon stod ute på kanten men hoppade gjorde hon!

 Så modig!

Innan Bungy hoppet gjorde vi även ett besök på Tenikwa Rehabilitation Centre utanför Plettenberg Bay som har massa olika kattdjur. Där fick vi komma väldigt nära geparder, caracal, serval, meerkat m.m

Lemurerna är extra roliga…

Geparderna kommer man otroligt nära.

Ett riktigt kul stopp för såväl stora som små tror jag…

Vårt stopp för natten var i St Francis Bay, en gömd liten pärla mitt ute i ingenstans och här bodde vi på Sandriver Lodge som jag berättar mer om i nästa inlägg.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.