Garden Route del 1

Nu är vi tillbaka från vår studieresa längs Garden Route.

Sammanlagt drygt 1500km i bil, ett antal hotell-inspektioner, lite vin, strutsar, geparder, världens högsta bungy och både bra och dåligt väder, sammanfattar resan rätt bra…

Personligen tycker jag Garden Route är lite överreklamerad som destination men eftersom ALLA vill åka dit, så måste vi självklart hålla oss uppdaterade.

Är inget fel med Garden Route i sig, men jag tror folk generellt har högre förväntningar på det, än vad det faktiskt är. Själv skulle jag hellre lägga 2 veckor i Kapstaden med omgivning som har betydligt jämnare väder (mer solsäkert) och för att slippa spendera så mycket tid i bil…Men det är bara min egna åsikt och Garden Route har självklart massa intressanta saker att erbjuda också.

För den som vill ha en aktiv semester med mycket vandringar och äventyrsaktiviteter så är Garden Route perfekt!

Men för sol och bad, är faktiskt de östra delarna av Sydafrika el Kapstaden-området bättre.

Anyways… kommer skriva om resan i flera olika delar….

Vi började vår road trip i onsdags och valde att köra N2 österut till Swellendam och svängde sedan av mot R62 och vårt första mål: Joubert Tradauw vinfarm. På vägen körde vi över Tradauw passet.

Joubert-Tradauw är en liten vingård ca en mil utanför Barrydale och här gör man en jättegod blend som heter just: R62 och även en underbar Syrah/shiraz.

 Jag träffade Meyer som driver gården för första gången ca 5 år sedan på en vinprovarkväll i Kapstaden och har sedan dess besökt gården ett antal ggr när jag guidat grupper osv men detta blev Fredrics första besök och inte helt överraskande så åkte vi därifrån med bilen full av vin…Vi ÄLSKAR deras Syrah 2008.

Vinprovningen görs i ett pytterum där man även ställer ut konst och Meyer är oftast själv på plats och gillar att berätta om hur vinet tillverkas och skillnaderna mellan de olika årgångarna osv. Gården ligger verkligen “in the middle of nowhere” och det är fascinerande att de kan göra så himla bra viner här…

På gården finns också en liten deli där Beate, Meyers fru erbjuder fräscha sallader och mackor. Tips: Prova hennes kyckling macka…Sååå god!

Meyer berättade att han ganska nyligen fått en agent i Sverige att ta in hans viner och responsen har varit riktigt bra…. Kul!  Deras Syrah och Chardonnay går att beställas från systembolaget.

Från Barrydale fortsatte vi till Oudtshoorn och en av våra kunders absoluta favoritställen: La Pension.

Detta är ett supermysigt ställe som drivs av Errol & Venita, ett par som får alla gäster att verkligen känna sig som hemma.
 Oudtshoorn kan vid en första anblick verka rätt trist (och själva centrum är tråkig), men det är för mig en stad som växer varje gång jag är där och det finns massor att sysselsätta sig med, så jag tycker absolut att man kan spendera 2 dagar i detta område.

Puss Fredric!

Då har man tid att besöka grottorna, strutsfarm osv MEN också att köra lite norrut över Swartbergspasset, ett område som är bedårande vackert! Och vill man avvara en dag för sol och bad, har de en jättemysig pool på La Pension och deras enorma och välskötta trädgård med alla fåglar är en underbar liten oas…

Pris på La Pension: R470 per person inkl frukost.

(Visited 84 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
One comment on “Garden Route del 1
  1. Bokcaféet i byn skriver:

    Hej Minna!
    Jag delar din uppfattning om Garden Route. Vi föredrar områdena kring Kapstaden. För varje resa (3 st) har det blivit fler dagar i vindistriktet. Senast var vi där i en vecka och kunde stannat längre. Vi besökte också den ensligt belägna vingården som du nämner. Älskade vidderna och de raka sträckorna.
    Mvh Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.