Garden Route del 3

Efter Bungy-hoppet körde vi således vidare till St Francis Bay, en pytteliten semesterort vid havet, drygt 1.5 timme utanför Port Elizabeth.

Här bodde vi på Sandriver Lodge som är ett av de enklaste B&B´s vi använder, men där folk oftast är jättenöjda. St Francis bay är ett gammalt fiskesamhälle och på Sandriver lodge är alla rum spartanskt inredda med ett marin-tema.

Värdparet Anneke och Marc är supertrevliga och Annekes omeletter är fantastiska!

Sandriver Lodge passar perfekt om man behöver bryta av resan om man t. ex. landat i Port Elizabeth tidigare på dagen…

Stranden vid St Francis Bay

Några hundra meter från boendet ligger dessutom en jättefin strand och bor man två nätter i området så tycker jag absolut att man ska åka på en båttur ut till havs.

Man kan antingen boka in sig på en fisketur, eller så åker man ut och hoppas få syn på delfiner och är det valsäsong har man god chans att få syn på Southern Right whales, till en bråkdel av priset man betalar i säg Plettenberg Bay el Hermanus.

Pris på Sandriver Lodge: R350 per person och natt inkl frukost.

Vill man ha lite lyxigare boende kan vi även rekommendera On the Spot B&B som kostar ca R550 per person och natt.

Från St Francis Bay var det dags för oss att vända och köra tillbaka mot Kapstaden igen och vårt sista stopp blev i Wilderness, en liten ort i början av Garden Route. Här bodde vi på Boardwalk Lodge som ligger högt uppe på berget, med fantastisk utsikt över hela området.

Utsikten från vår balkong i Wilderness

 Här bor man i timmerstugor och vissa av stugorna ligger högt, högt upp (ca 150 trappsteg) men det är väl värt mödan…
Boardwalk Lodge är ett hotell så efter att ha bott på mysiga små B&B´s och Guesthouses, kändes det lite opersonligt, men som hotell så är det helt ok. Frukosten är bra och det finns ett poolområde om man vill sola och bada.

Boendet på Boardwalk Lodge kostar från ca R560 per person och uppåt…

Jag gillar Wilderness för att det är lite mindre, det finns massor att göra i området och har man Wilderness som bas, behöver man nödvändigtvis inte köra hela Garden Route till Port Elizabeth.

Från Wilderness tar det ca 5 timmar att köra tillbaka till Kapstaden. Och ska man göra safari i krugerområdet, så finns det inrikesflyg från George (som ligger 10 min från Widlerness) till Johannesburg. Kika på vårt nya paket: Kapstaden, Garden Route och Kruger.

På kvällen åt vi en jättegod middag på Serendipity, den enda Fine dining restaurangen i Wilderness, som funnits under många, många år och som gör ett fantastiskt jobb med att framhäva sydafrikanska ingridienser och maträtter.  Vi åt bl a biltong Panna cotta & Honeybush sorbet…

Nästa morgon gjorde vi ett antal hotellinspektioner och sedan körde vi raka vägen (med lunch stopp i Swellendam) hem till Stellenbosch.

Under veckan har vi besökt och inspekterat ett helt gäng Guesthouses och vi har helt klart hittat några nya ställen som vi absolut kommer använda, men vi har också sett en hel del hemska ställen..Det som förvånat mig mest är hur vissa av de mindre bra ställena, kan ligga så högt upp på Tripadvisor??? Var 3-4 ställen som alla ligger VÄLDIGT högt upp på tripadvisor (nu snackar vi plats 2-3) som jag aldrig skulle sätta min fot på…?

Fattar inte!

Ja, ja…

Det var en mycket givande och produktiv resa, men som alltid så är det underbart att få sova i sin egna säng, kunna laga egen mat osv…

(Visited 78 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.