Fler bilder från bröllopet

I väntan på bilderna från vår duktiga fotograf Joanne kommer här dels en första familjebild på oss alla tre, och sedan ett litet urplock av bilder som några av våra gäster tagit… 

Väntar spänt på resten av bilderna från Joanne Markland

Nu när man fått lite distans och hunnit smälta allt och vardagen smugit sig på, är det kul att gå igenom allt, och bli påmind om vad som egentligen hände den där blåsiga dagen utanför Robertson.

Själva bröllopet var bokat på ett ställe “in the middle of nowhere” mellan Worcester och Robertson, ca 2 timmars bilresa nordost om Kapstaden. Eftersom majoriteten av gästerna var på besök från Sverige, hade vi bokat upp gården Leipzig Country Lodge för 3 dagar så att alla checkade in redan på onsdagen, dagen före bröllopet.
På kvällen fick gästerna göra en vinprovning och sedan bjöd vi på en enklare Braai (Sydafrikansk BBQ) + att vår goda vän Chrille, höll i ett musik quizz där vissa av frågorna var relaterade till mig och Fredric.

Jenny och Roger vid vinprovningen
Mamma & Pappa Nilivaara

Nästa dag var det så dags för vår stora dag och även om det hade varnats för regn, var det en fin morgon. Vi tjejer skulle bli sminkade och fixade, och killarna fixade med en del annat.

Min syster fixade naglar, fransar och hår

 Bl a hade ett av våra vittnen glömt sin verifierade kopia på ID, så Fredrics bror och fru åkte i all hast in till polisen i Worcester för att ordna en kopia och underskrift av Marcus pass. Puh!

Killarna börjar bli redo

Vid 3 skulle vigseln hållas och strax efter lunch började det blåsa upp rejält och tyvärr fick man ta ner flera av blomarrangemangen i trädgården och prästens papper flög all väg precis när jag och pappa skulle gå fram! Som tur var hade alla fullt upp med att titta på oss så var inte så många som såg när Fredrics bror snabbt samlade upp alla ark…Ha ha!

Min kreativa vän och tillika tärna för dagen, Madelen, hade fixat med alla blommor och dekorationer och hon gjorde verkligen ett fantastiskt jobb!!!

 Blev sååå fint!

Kommer visa fler bilder på allt detta senare…

Allt som allt var vi 47 vuxna för middagen och 7 barn. Dessutom hade vi lyckats ordna så att tjejerna som vi tidigare jobbade ihop med på guesthouset i Stellenbosch, och Alice som jobbar hemma hos oss nu, alla fick skjuts till och från vigseln.

Wilmer fullkomligen ÄLSKAR Alice, så självklart skulle han sitta hos henne under vigseln:

 Vigseln i sig var väldigt annorlunda och förutom att blåsa iväg prästens papper, så hann vinden även välta en av högtalarna och stundtals blåste det såpass mycket att jag och Fredric hade svårt att hålla oss för skratt där framme. Vi som trodde vi skulle undvika blåsten genom att ha bröllopet en bit inåt landet, gifte oss på en av de blåsigaste dagarna på flera månader!

Vi hade hyrt in en duo som heter Acustic Element som är jätteduktiga och de spelade lite innan vigseln, men också ingångs-marchen och senare vid drinkarna och snittarna.

Acoustic Element

Det var Madelen som “upptäckte” de för några år sedan när hon drev en marknad inne i Kapstaden, och nu är de fullbokade för diverse framträdanden så vi är glada att vi hann boka de innan de slog igenom ordentligt.

Vår präst Joy är en mycket karismatisk, sydafrikansk kvinna som faktiskt bott i Malung under några år, så hon höll delar av vigseln på engelska och vissa delar på svenska.

Bl a knöt hon ett band runt våra händer medan hon välsignade vårt äktenskap och hon tog även upp våra föräldrar och Wilmer och läste en bön för oss alla.

I Fredrics släkt finns det flera otroligt duktiga musiker och Fredrics kusin Karolina och hennes man Christian sjöng och spelade så vackert för oss.

Efter vigseln så gick vi in för att registrera ätenskapet och skriva under alla papper och sedan blev det gruppfoton följt av lite drinkar och snittar.

Äntligen man och hustru “på riktigt”

Under tiden som det serverades drinkar och canaper försökte vi ta bilder på brudföljet och även en del familjebilder medan Wilmer fortfarande kändes pigg…och sedan var det dags för middag.

Pågrund av blåsten så hade strömmen gått på gården men de lyckades på något sätt få lite ström in till oss, men a/c funkade inte så det var tur att vi satt i en gammal vinkällare för annars hade det nog blivit olidligt varmt. TIA!

Festen höll på till tidig morgon och något som vi tar som ett gott betyg är att nästan alla var uppe och dansade, och de flesta var dessutom barfota!

Nästa dag åkte många av oss till ett litet micro-bryggeri i närheten och käkade lunch och på kvällen åt vi middag tillsammans igen på gården och hade presentöppning…

Innan middagen åkte vi alla iväg på en liten traktor-tur bland vingårdens ägor och drack en sundowner…Mysigt!

Som sagt, kommer ta tid att smälta allt men gud så skoj vi hade! och återigen TACK alla ni som var med och delade dessa dagar med oss och all hjälp vi fått av så många av er.

Joy– För att du gjorde vår dag extra speciell och annorlunda
Christian P– För att du gjorde ett alldeles utmärkt jobb som toastmaster.
Madde- för alla blommor och dekorationer och klänningköp m.m..Listan kan göras låååång
Sari- Tack för fix av hår, naglar och fransar.
Ursula, Ewa, Therese, Loella– För hjälp med allt knep och knåp, dukning m.m
Florence– För hjälp med blommor
Bengt & Christian– För all hjälp med ljudanläggningen både före, under och efter vigsel + fest.
Karolina & Christian– För er vackra sång och musik
Björn, Marcus & Johan– För att ni fanns där för Fredric på dagen och Marcus & Johan för att ni “vittnade” vår vigsel.
Vanessa & Sandra– För barnpassning
Janne– För att du hjälpte oss med transfers innan bröllopet.
Lasse & Sylwia– För att ni tog hand om Wilmer på kvällen/natten.
Linda & Daniel- För hjälp med utformning av häfte och hjälp med knep och knåp.
Aline– För att du hjälpte killarna komma iordning innan vigseln.
Kenneth– För att du räddade vår bröllopsvals.

Slutligen, till alla er som var där, Tack för att ni bjöd på oerhört trevligt sällskap och många goa skratt!

Blir säkert fler bilder när vi samlat in från alla men hoppas att ni som önskat om att få se fler foton från dagen, fått litet smakprov iallafall…

(Visited 106 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.