En dag på jobbet

Vissa dagar älskar man sitt jobb mer än andra…Idag har varit en sådan dag.

 Så himla skönt att komma ut från kontoret och bli påmind om varför man bor här nere och varför det är så kul att jobba som man gör…

Idag stod en guidad utflykt till kaphalvön på schemat.

Hämtade upp våra kunder B & L inne i Kapstaden och började dagen med att köra längs atlantkusten ner mot Hout Bay och den vackra kustvägen Chapman´s Peak Road.

 Klarblå himmel med strålande sol och en lätt, lätt bris.

 Helt underbart!

Nere vid Cape Point tog våra gäster en promenad ut till fyren och jag (läs bebisen) blev sugen på glass så satt i solen en stund med en mjukglass i handen och bara njöt av de vackra vyerna.

 Fick även syn på flera Eland (antiloper) som stod och betade bara några meter från parkeringen.

Turen fortsatte ner till Godahoppsudden och det obligatoriska skylt-fotot och sedan vidare till pingvinerna.

Nu hade pingvinerna ruggat färdigt och de såg inte alls lika miserabla och eländiga ut som för ett par veckor sedan.

Sedan gjorde vi ett kort stopp inne i Simon´s Town och avslutade med en lunch i Kalk Bay och Harbour House. Var flera månader sedan jag åt där senast och idag var maten jättebra!

Jag kan tycka att R155 för en huvudrätt för lunch är i absolut dyraste laget, men inredningen och känslan man får av att sitta precis vid havet gör ändå att det är värt ett besök någon enstaka gång. Jag åt riktigt goda musslor som kostade runt en hundring.

Efter lunchen tog vi en kort prommis ut på piren och fick syn på ett jättelass med purfärska Crayfish och tittade även på ett gäng sälar som låg och poserade i solen.

Var tillbaka i Kapstaden precis lagom till rusningstrafiken runt 17 så efter att ha släppt av våra kunder,  bestämde vi oss för att köra längs atlantkusten ännu en gång… Vackert!

Imorgon blir det en tur ut till vindistrikten…

Som sagt, har verkligen ett av världens roligaste jobb!

(Visited 46 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.