Dyka med vithaj i Sydafrika

En återkommande fråga jag får via email handlar om vithajsdyk. Vart är bästa stället, vilken tid på året, vad kostar det och behöver man ha dykcert??? Jag har skrivit ett inlägg om detta tidigare som ni hittar här .

Bästa tiden för att dyka i bur bland vithajar är under sydafrikanska vintern (April-Okt) men flesta arrangörer har turer året om. Dec-jan är de sämsta månaderna men jag har haft ett antal kunder i jan som lyckats se flera hajar så det handlar egntligen om ren tur. Och har man alltid velat dyka med vithaj så har Sydafrika de bästa förutsättningarna.

Man behöver inte ha något dykcert då man sänks ner strax under ytan i en bur med cyklop och hela utflykten brukar ta ca 3-4 timmar beroende på väderförhållanden etc.

Det som många tycker är jobbigast är själva båt turen ut då det ofta kan bli en hel del vågor och många som blir sjösjuka så vet ni med er att ni är känsliga se till att ta tabletter innan.

Gaansbaai, ca 2 timmar utanför Kapstaden är helt klart populärast men ska man till Garden Route så är även Mossel Bay ett bra alternativ. Ett dyk kostar ca R1200-1300 per person och Sydafrikaexperten gör gärna bokningen åt er så betalar ni själva på plats. Kontakta mig på:

(Visited 501 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
2 comments on “Dyka med vithaj i Sydafrika
 1. Anonym skriver:

  Tjena, Minna!
  Kul att se att du har kommit igång på riktigt med ditt företag!
  Jag skall göra mitt bästa att rekommendera kunder till dig, då jag vet att ditt engagemang är på topp att hjälpa Sydafrikatörstande Svenskar. Jag åker ner imorgon kväll igen och skall njuta av solen i 6 hela underbara veckor!
  Ha det nu så bra i kalla regniga Sverige!

  mvh/ Lars

 2. admin skriver:

  Hej lars,
  Jajjemen..har ett antal bokningar redan och nya förfrågningar hela tiden så det känns superkul. Ska du ner och hälsa på familj i Somerset West el? Är bara lagomt avundsjuk! Hade varit kul att dela en flaska vin och tjöta lite men det får vi helt enkelt ta en annan gång. Ha en toppenresa!
  Mvh
  Minna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.