Tips på boende i vindistrikten

Sitter och jobbar med ett reseförslag till ett par som är otroligt intresserade av vin och därför vill spendera en hel del tid i vindistrikten under sin Sydafrika resa. Som de flesta av er säkert redan vet så är vin ett av mina absolut största intressen här i livet så ett paket som detta är riktigt kul att sätta ihop 🙂

Ska man ner till Kapstaden så är ett par dagar i de vackra områdena kring Stellenbosch, Paarl och Franschhoek helt enkelt ett måste! Spelar egentligen ingen roll om man gillar vin el ej. Det fantastiska landskapet räcker i sig och gillar man god mat så finns det massor av fantastiska restauranger att välja på. Franschhoek t ex brukar kallas gourmet staden nummer ett med flera av landets 10-i-topp krogar samlade längs huvudgatan.

Stellenbosch har också en hel del att erbjuda i matväg. På vingården Kleine Zalze hittar man Terroir och bara ett stenkast därifrån ligger ytterligare en vingård; Neethlingshof som också har en jättefin restaurang där de ofta har “food and wine pairings”.
Ytterligare en favorit är Rust En Vredes restaurang och vingården i sig hamnar definitivt på min topp 5 lista.

Vill man ha lite afrikansk underhållning får man inte missa Moyo som är en av restaurangerna vid Spier vingård där det dukas upp en enorm buffet som erbjuder en massa spännande rätter från hela afrika.

Ja listan kan göras hur lång som helst så jag lovar ett inlägg bara om restauranger inom kort men nu var det ju meningen att jag skulle tipsa om boende.

Vill man bo på ett bra guesthouse eller B&B får man räkna med ungefär R500-700 per person per natt och då ingår frukost. Finns å andra sidan lite dyrare lodges också för den som vill lyxa till det och vill man ha lite romantik och avkoppling så är det just i vindistrikten man ska bo.
I Franschhoek rekommenderar jag La Fontaine som ligger i gångavstånd till flesta restuaranger och ungefär lika centralt hittar man Erica Guesthouse.

Klein Waterval ligger otroligt vackert strax utanför byn och likaså Klein Genot
I Stellenbosch kan man bo på en pyttevingård: Lovane eller varför inte inne i stan i närheten av historiska gatan Dorp Street och guesthouset: Rivierbos.

Missa heller inte svenskägda Beautiful South Guesthouse el Rusthuiz.

Har ytterligare ett 30 tal andra guesthouses och hotell som jag samarbetar med så om ni letar efter något speciellt, skicka ett mail till info@sydafrikaexperten.se så sätter jag ihop ett passande paket till samma pris som om ni bokar själva…fiffigt va?
(Visited 61 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.