Detta med att ta av sig skorna…

…innan man går in hemma hos någon är ganska så svenskt el möjligtvis skandinaviskt. Jag kommer ihåg första gången i Australien då jag började kränga av mig mina kängor och folk tittade mycket underligt på mig.

När man sedan förklarar vår kultur i sverige nickar folk förstående och menar på att javisst, det skulle ju bli supersmutsigt med skor på i kalla, snöiga länder som Sverige. Själv förstår jag inte varför någon skulle vilja gå med skorna på inomhus..skitigt blir det ju såvida du drar in en hel strand av sand el snö, eller?

Anyway, jag har som policy i mitt hem att skorna ska av och folk har vant sig hemma hos mig nu även om man ofta måste påminna de både en och två ggr (tror de alla kommer ihåg men är nästan som att de vill se ifall en annan skulle märka något el ej).
Måste dock erkänna att jag i helgen var glatt överraskad när min svenska kompis Maddes sydafrikanska kille kom in och genast frågade om jag har “ta av sig skor policy”. Uppenbarligen har killen tillbringat tid i Sverige.

Däremot har min städerska svårt att förstå detta med min skohög i “hallen”. Jag har en liten matta där jag ber alla ta av sig sina skor och där mina skor står. Varje gång E kommer och städar så har hon plockat bort alla mina skor och lagt de i min garderob och spritt ut min matta bland resten av husets mattor..

Av någon konstig anledning vill jag inte påpeka detta för henne då hon gör ett sånt himla bra jobb annars och kom på mig själv imorse med att ta hela högen av veckans använda skor och skuffade in dem i garderoben innan E kom..vill ju inte att hon ska tro jag är stökig??? Fast antar det är dags att bekänna färg…snart… redan som det är tycker hon att jag har en del underliga ideer for mig så lika bra hon vänjer sig vid mina svenska traditioner…

(Visited 101 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.