Darling Olives

Har man gott om tid i Kapstaden och Sydafrika rekommenderar jag starkt en dagstripp upp till västkusten. Bästa tiden är självklart på våren då blomsäsongen infinner sig och hela kusten är ett stort blomfyverkeri! Otroligt vackert!

Men även nu under sommaren är västkusten väl värt ett besök och i helgen tog jag med tjejerna för ett dopp i lagunen och lite oliv provning.
I Darling området ca 1 timme norr om Kapstaden ligger det en liten oliv farm: Darling Olives och här kan man få prova oliver, oliv paste, sylt och har man tur även choklad gjort på oliver. Skördetiden för oliver är April-Juni och då kan man dessutom få se hur de pressar oliverna.
Sist jag var dit så köpte jag bara med mig några paket oliver och det har jag bittert ångrat så denna gång länsades hyllorna. Slutresultatet blev 12 påsar oliver, 2 burkar soltorkade oliver, pastes, chutney och jam- allt för mindre än 200 svenska kr! Me like!

Provningen är gratis och de har öppet Mån- Fre 9-16 och lör 9-13. För att hitta hit tar ni R27 norr från Kapstaden och ca 45 min senare svänger ni av till höger mot Darling. Strax innan ni kommer in till Darling hittar ni olivfarmen på höger sida. åk dit!

Finns oxå en trevlig vingård inne i Darling som heter Ormonde och också värt ett besök.
Vill man stanna några nätter upp i Langebaan området så rekommederar jag Calypso Villas.
(Visited 132 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.