Clovelly Lodge, en pärla nere på kaphalvön

Här kommer ett tips på supermysigt boende i Clovelly, strax utanför Fishhoek nere på Kaphalvön, Clovelly Lodge.

Här har de både B&B och Self-catering alternativ. Self-catering betyder att man inte har någon frukost inkluderat utan att man istället har fullt utrustat kök, vilket kan vara rätt skönt emellanåt då det kan bli rätt tradigt att äta ute varenda dag.
Jag brukar rekommendera mina kunder att kombinera sin resa med några nätter på Guesthouses och B&B’s och vissa nätter boka Self Catering. Dels för köket men också för att få lite mer plats. Brukar oftast vara en liten stuga som förutom kök även har ett litet vardagsrum och ute/grillplats. En del ställen har dessutom tvättmaskin som ju kan behövas om man är ute på en längre resa.

I vilket fall som helst så är Clovelly Lodge ett toppen ställe vilket som. Man kan alltså boka in sig i ett av deras B&B rum, eller hyra någon av deras lägenheter. Kostar från R380 per person och natt.

Det ligger i lugna, mysiga lilla området Clovelly mellan Kalk Bay och Fishhoek nere på kaphalvön. Tar ca 5 min att gå ner till stranden och härifrån tar det bara ca 15 min att köra till Boulders pingvinerna och ytterligare ca 30-45 min ut till Cape Point och godahopps udden. I Kalk Bay hittar man massor med trevliga restauranger och ca 15-20 min från Clovelly, hittar man dessutom Sydafrikas äldsta vindistrikt, Constantia. För golf intresserade finns inte bara clovelly golf club som ligger på gångavstånd men även bra banor som Steenberg och Westlake ligger knappa 15 min bilväg. Så man kan lätt tillbringa 3-4 dar i detta område..om inte mer 🙂

(Visited 64 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
2 comments on “Clovelly Lodge, en pärla nere på kaphalvön
  1. Håller med Minna! Far South is the best!

  2. Marie skriver:

    Åh, det ser jättefint ut. Vi får hoppas att jag kommer iväg på söndag. Vi kommer att bo på ett Guest house i Durbanville och sedan flytta över till Cape Diamond hotel över helgen. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.