Cape Argus…då kaphalvön står stilla

Idag är det Cape Argus, Sydafrikas största cykeltävling och ett stort event här nere på kaphalvön och i Kapstaden. Cyklisterna susar förbi mitt hus så jag har stått därute och kikat lite men måste erkänna att jag trots många försök (har en god vän som cyklar professionellt och som försökt förklara tjusningen sisådär 100ggr) så kan jag fortfarande inte förstå hur någon kan utsätta sig för något dylikt..men, men. I princip gör de en rutt från centrum ut mot Kaphalvön på False Bay sidan och sedan tillbaka via atlantsidan och ni som varit här nere vet ju att jag är omringad av ganska många berg och branta backar…
På grund av Argus så är även de flesta vägarna avstängda från mitt hus så jag får gott sitta hemma och vänta till ungefär kl 14.00 innan jag kan försöka mig på en liten tripp in till stan för att träffa S och hennes pojkvän för lite sushi och säga hejdå på riktigt…
(Visited 90 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized
2 comments on “Cape Argus…då kaphalvön står stilla
  1. Robert S skriver:

    Kan ju bara säga att en svenska vann damklassen, nämligen syrran min!

  2. admin skriver:

    fan va kul!!!! Grattis och massa respekt till henne. Som sagt, tycker personligen cykling måste vara en av de hårdaste sporterna som finns och vet vad mycket slit och jobb som ligger bakom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.