Bo på vingård

Flesta känner ju till Stellenbosch, Paarl och Franschhoek. Är ofta dessa städer/byar man syftar på när man talar om vindistrikten i Sydafrika. Men jag skulle hemskt gärna se att fler väljer att besöka lite mer okända områden också. Förstår att man som första gångs resenär inte vill missa det som alla pratat om men här kommer ett litet tips på ett jättemysigt alternativ och en av mina favoriter: Wellington.

Wellington ligger bara ca 45 min-1 timme utanför Kapstaden och har ett stort utbud av fina vingårdar att besöka.
Vill man övernatta på en vingård rekommenderar jag Diemersfontein som har fina rum från R450 per person och natt. Diemersfontein har annars riktigt bra Pinotage viner och kommer ni över en Pinotage 2005: Köp!
Många av vingårdarna i Wellington är lite mindre än de i Stellenbosch och Paarl och ofta odlar man även oliver el torkad frukt.
Några av gårdarna man kan besöka i Wellington:
Andreas Wines– Denna vingård ägs av ett svenskt par. Specialiserar sig på Shiraz
Klein optenhorst- pytteliten gård som odlar Pinot Noir
Welgegund– Specialiserar sig på Rose´ och ska även lansera ett Pinotage nu i år.
Bovlei Winery– Sydafrikas näst äldsta Co-op, man köper alltså in druvor från flera faramar i området och säljer vinerna under ett och samma namn.
Oude Wellington– Tillverkar förutom vin även Brandy och här kan man bo på farmen från R375 per person och natt.
(Visited 406 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,
3 comments on “Bo på vingård
 1. Anonym skriver:

  Tjena!
  Håller med dig fullständigt! Wellington är en "oförstörd"(turistmässigt) liten stad som jag ochså kan rekommendera.Kan dock bli olidligt varm under sommaren.
  Annars är min senaste favoby, Calitzdorp!!
  Helt underbar, helt genuin,fantastiskt snälla människor,vackra cape dutch hus. En lantlig liten idyll i mitten av ingenting.Har en underbar liten vingård, Boplaas! Innan vingården är det en gammal farbror som tar hand om sköldpaddor.Enorma sådana.
  När ni åker R62 stanna till här!
  PS! Glöm inte Ronnies sexshop utanför Tradow, nej, det är inte en sexshop! DS! http://www.ronniessexshop.co.za/

  Mvh/ Lars

 2. admin skriver:

  Kul Lars att du skulle nämna Calitzdorp som jag precis påbörjat ett inlägg om. Hade tänkt skriva om R62 i allmänhet nämligen..så det kommer snart! Håller med Lars, Boplaas är verkligen värt ett besök och gillar man portvin så är Die Krans också värt ett besök..

  Tack Lars..Superkul att någon med så stor erfarenhet av landet som dig kommer med ytterligare tips..otroligt uppskattat!

 3. Anonym skriver:

  Hej. Nu är ju min kommentar nästan ett år gammal, men i alla fall.
  Vi var på bröllopsresa i Sydafrika för ganska exakt ett år sedan och ett av ställena vi bode på var Diemersfontein och medan min fru förälskade sig kaffe-pinotagen så blev min favorit på vinprovningen Pinotage 2005:an. Gissa min besvikelse när den inte längre fanns till försäljning i deras shopp 🙁
  Dock senare på kvällen, i resturangen så fanns vinet på vinlistan och även i lager så det blev 2 flaskor till maten. Efter maten kunde jag inte låta bli att lite fräckt fråga om vi fick köpa några oöppnade flaskor att ta med oss och lika negativt överraskad som jag blev i shoppen, lika positivt överraskad blev jag nu, för svaret blev "Ja, hur många flaskor vill ni ha?".
  Så det slutade med att vi köpte 6 flaskor från resturangen (vilket var alla flaskor dom hade) och vi har fortfarande 2 kvar att avnjuta, vilket är lite unikt för jag har inte lyckats spåra upp några fler att lägga beslag på efteråt.
  /Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.